Din indkøbskurv
Kurven er tom
0
Fri fragt ved køb over 499
Varen kan ikke leveres i øjeblikket

Edderkoppen Box - Afsnit 1-6 - Dvd

star star star star star (5/5 - baseret på 6 anmeldelser - Bedøm nu - Læs anmeldelser)
edderkoppen box - afsnit 1-6 - dvd
 
Indeholder alle 6 afsnit af DR TV-Dramas store serie!

Edderkoppen tager seerne med tilbage til årene efter besættelsen, helt præcist til 1949 - til efterkrigstidens København. Det er en tid, hvor Danmark endnu er præget af vareknaphed, rationering og af besættelsestidens mere eller mindre lyssky forretninger - men hvor landet også er ved at forberede sig på at gå ind i de mere velordnede 50-ere.

Det er også en tid, der er fuld af fup og fiduser, lovløshed og korruption, mismod og længsel. Byens gangstere og sortbørshandlere har kronede dage - de kan skaffe alt det, danskerne har savnet så længe, lige fra ekstra rationeringsmærker, sprut og cigaretter til amerikanske biler.

Landet døjer stadig med et moralsk efterslæb ovenpå den politiløse tid, og det midlertidige Krisepoliti nyder ikke særlig stor respekt blandt ret mange i befolkningen. Centrum i Edderkoppen er Bjarne Madsen, som er en ung idealistisk journalist med et brændende ønske om at fortælle læserne nogle virkelig væsentlige sandheder.

Det er dog først, da han på beværtningen Kronborg i Adelgade får et tip om organiseret kriminalitet i den helt store stil, at hans ambition om at udrede trådene i et omfattende forbryderisk edderkoppenet og finde ind til edderkoppen selv reelt starter.

Men da Bjarne samtidig er den yngste på Socialdemokratens redaktion, må han underkaste sig hakkeordenen og først og fremmest tage sig af de opgaver, som de mere erfarne kolleger ikke gider beskæftige sig med; jubilæer, generalforsamlinger og interviews med bladets og partiets støtter. Bladet har i forvejen en fast reporter på kriminalstoffet, den bundhæderlige H.C. Vissing, der bygger sit arbejde på et gensidigt tillidsforhold til politiet.

Både Vissing og chefredaktør Taulov mener, at Bjarne driver revolverjournalistik og i sine forhastede konklusioner forveksler København med Chicago. Da der endelig kommer et bud på en lokal Al Capone, er det en brugtvognsforhandler, som ingen har hørt om før: Svend Aage Hjalmar.

Bjarne kan ikke lade være med at fortsætte sine egne studier i marken og drive opsøgende journalistik blandt ludere og sortbørsgrosserere. Imens må hans bekymrede mor, der er enke efter en fagforeningsmand, se ham komme gennembanket og laset hjem og forsøge at lappe både ham og hans tøj sammen.

Da to ansigtsløse lig driver i land ved Charlottenlund, står Bjarne tilfældigvis ved siden af Vissings telefon, da en meddeler ringer med nyheden. Bjarne udnytter sit forspring og skynder sig til Charlottenlund, hvor en lokal betjent tager fejl og tror, han er en civilklædt kollega fra drabsafdelingen. Det giver Bjarne en chance for at kigge nærmere på ligene, før det rigtige politi og Vissing ankommer - alle bliver rasende over Bjarnes indblanding og hans ufine metoder.

Da Politikomissær Gordan på et pressemøde på Politigården gør rede for fundet af de to lig, er det kun Bjarne, som udenfor politiets kreds er klar over, at politikommissærens fremstilling er bevidst vildledende. I mellemtiden har Bjarne delagtiggjort Vissing i sin viden og tilsyneladende sikret sig en anelse kølig opbakning fra den erfarne kriminalreporter. Men noget tyder faktisk allerede på, at der går usynlige tråde fra den københavnske underverden helt op i politiets ledelse.

Fakta om Edderkoppen Box - Afsnit 1-6

Udgivelsesdato Er udgivet
Produktionsår 2000
Genre Tv-serie, Box-sæt, Thriller
Antal DVD 3
Spillelængde 348 Min.
Censur 15
Billedeformat Widescreen 1.78:1
Lydformat Dolby Digital 2.0
Sprog Dansk
Undertekster Dansk For Hørehæmmede
Produktionsland Danmark
Format Region 2 DVD Film - Dansk Udgave
Tags Edderkoppen Box , Dvd

Bonusmateriale

- Dokumentar: Edderkop Affæren
- Kommentarer Af Ole Christian Madsen & Lars Kjeldgaard


Medvirkende

Filmen er instrueret af:
Ole Christian Madsen

Skuespillere:
Jakob Cedergren, Stine Stengade, Bent Mejding, Lars Bom, Birthe Neumann, Bjarne Henriksen, Louise Mieritz, Flemming Enevold, Peter Steen, Claus Ryskjær, Troels Lyby, Henrik Koefoed, Lotte Andersen, Max Hansen

Manuskript af:
Lars Kjeldgård, Lars Andersen

Skrevet af:
Lars Kjeldgård, Lars Andersen


Brugeranmeldelser

Vores brugere har bedømt Edderkoppen Box - Afsnit 1-6 Dvd til

5 ud af 5 stjerner - baseret på 6 bedømmelse og 0 anmeldelser - Bedøm nu

5 Stjerner (5)

4 Stjerner (0)

3 Stjerner (1)

2 Stjerner (0)

1 Stjerne  (0)