INDKØBSKURV

  • Ordrestatus
  • Log ind
  • Kundeservice
  • Om os
  • Gavekort
menuGucca.dkGå til kassen
Gucca.dk - Gå til forsiden
Bullet  Levering med omdeling 39,95 kr.      Bullet  Gratis over 599 kr.
Bullet Vi bytter indtil den 31. januar

Syn På Mad Og Drikke I 1800-Tallet - Ole Hyldtoft - Bog

Af Ole Hyldtoft

259,95 kr.Vejl. pris: 298,00 kr.Spar 38,05 kr. (13%)
  • +50 stk. på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Vi bytter til 31. januar
syn på mad og drikke i 1800-tallet - bog

Hvordan vi taler og skriver om mad og drikke, er en vigtig del af vores madkultur. Artiklerne i denne antologi handler netop om synet på mad og drikke i 1800-tallets Danmark: om tidens mange kogebøger, om korrekt ernæring og om nyere international forskning i madhistorie. Den bedste kilde til synet på mad og drikke i 1800-tallet er kogebøgerne, der i denne periode for alvor etablerede sig som en selvstændig genre. Bøgerne var i bogstaveligste forstand håndbøger, der ikke blot indeholdt madopskrifter, men også alt fra instruktioner til køkkenets indretning til gennemgang af basale færdigheder. Flere af disse kogebøger – fx Madam Mangors og Louise Nimbs – blev klassikere, der udkom i mange oplag. Med til historien hører også, hvordan datidens læger, der betragtede sig selv som autoriteter på ernæringsområdet, så på befolkningens mad- og drikkevaner. Den københavnske læge Johan Clemens Tode var fra slutningen af 1700-tallet en central skikkelse og satte for alvor sundhedsmæssige spørgsmål på dagsordenen. Bogen er den anden af fire udgivelser om madkultur, der udspringer af forskningsprojektet ”Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser”. Bidragydere: Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard og Peter Scholliers.

Fakta om Syn På Mad Og Drikke I 1800-Tallet

Oprindelig titelSyn På Mad Og Drikke I 1800-Tallet
Forfatter(e)Ole Hyldtoft
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788763532648
ISBN-108763532646
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Sidetal296
DimensionerBredde: 16.2Cm - Højde: 24Cm
TagsAntropologi, Etnologi, Historie, Kulturhistorie, Medicinhistorie, Fødevarer, Madhistorie, Madkultur, Socialhistorie, Syn På Mad Og Drikke I 1800, Bøger, Bog

Fakta om Syn På Mad Og Drikke I 1800-Tallet

Oprindelig titelSyn På Mad Og Drikke I 1800-Tallet
Forfatter(e)Ole Hyldtoft
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788763532648
ISBN-108763532646
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Sidetal296
DimensionerBredde: 16.2Cm - Højde: 24Cm
TagsAntropologi, Etnologi, Historie, Kulturhistorie, Medicinhistorie, Fødevarer, Madhistorie, Madkultur, Socialhistorie, Syn På Mad Og Drikke I 1800, Bøger, Bog

Synopsis

Niveau: alment niveau. Antologi om danskernes måde at tale og skrive om mad og drikke i 1800-tallet, om de lægelige råd om korrekt ernæring, om tidens kogebøger, [...] om den bedste sovs og om nyere forskning i madhistorie

Anmeld syn på mad og drikke i 1800-tallet

Vores brugere har endnu ikke bedømt syn på mad og drikke i 1800-tallet Vær den første til at skrive en anmeldelse

Det siger vores kunder23.612 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner

  • John CarstensJohn Carstens
    stjernestjernestjernestjernestjerne
    Super handel

    Hurtig bestilling og levering.

  • Malene FrydMalene Fryd
    stjernestjernestjernestjernestjerne
    God kundeservice

    Jeg fik fantastisk kundeservice i forbindelse med en fejlbestilling.

  • Benjamin KrogsgaardBenjamin Krogsgaard
    stjernestjernestjernestjernestjerne
    Fik hvad jeg bestilte

    Hurtig og god service.

Om Gucca
  • Om os
  • Konkurrencer
  • Ledige stillinger
  • Blog
Kundeservice
  • Kontakt kundeservice
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Altid 30 dages returret
  • Ordrestatus
  • Returblanket
  • Nyhedsbrev
stjernestjernestjernestjernestjerne
Trustpilot

23.612 anmeldelser - 5/5 stjerner
DankortVisa/DankortMobilePayVisa
MastercardBankoverførselPaypalEAN