• Altid lave priser og hurtig levering
  • "Fremragende" på Trustpilot - 42.423 anmeldelser
  • Gratis levering over 799 kr.
menuGucca.dk - Logo

Afvigelsens Identitetsdilemmaer - René Ruby - Bog

Indbinding: Paperback
René Ruby ser nærmere på de dilemmaer, spændinger og udviklingslinjer der har været inden for gruppen af blinde i Danmark, og deres identitet og relation til omgivelserne individuelt som... Læs mere.
199,95 kr
  • Ikke på lager
  • Levering: 5-15 hverdage
  • 30 dages returret

René Ruby ser nærmere på de dilemmaer, spændinger og udviklingslinjer der har været inden for gruppen af blinde i Danmark, og deres identitet og relation til omgivelserne individuelt som kollektivt. Hvad har kendetegnet blindes reaktion på og deltagelse i samfundets definition af blinde som gruppe? Og hvilke ændringer har der været i deres stilling i det 20. århundrede i takt med udviklingen af velfærdsstaten?

Blindes gruppedannelse ses blandt andet i dannelsen af Dansk Blindesamfund i 1911, og blindheden som socialt og kulturelt fænomen kan aflæses i Dansk Blindesamfunds medlemsblade op gennem 1900-tallet.

Bogen, der er en omredigeret Ph. D.-afhandling fra 2011, henvender sig selvsagt særligt til synshandicappede og handicappede i bred forstand med interesse i afvigerens identitet, men vil også være særdeles relevant læsning for eksempelvis en række af professionsuddannelserne.

Fakta

Forfatter(e)René Ruby
Genre(r)Fagbøger
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788740495836
ISBN-108740495833
IndbindingPaperback
SprogDansk
Udgave1
Sidetal228
TagsBlinde, Historie, Blindesamfund, Identitet, Afvigelse, Normalitet, Afvigelsens Identitetsdilemmaer, Bøger, Bog


Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse