menuGucca.dk - Logo

Frygtens Ret - Peter Høilund - Bog

De seneste årtier er der sket en udvikling i lovgivningsprocessen og retsanvendelsen i Danmark og den øvrige vestlige verden. Især siden terrorangrebet den 11. september 2001 er der sket... Læs mere.
209,95 kr
  • Ikke på lager
  • Levering: 5-15 hverdage
  • 30 dages returret

De seneste årtier er der sket en udvikling i lovgivningsprocessen og retsanvendelsen i Danmark og den øvrige vestlige verden. Især siden terrorangrebet den 11. september 2001 er der sket opstramninger, så man i dag kan se tegn på, at demokratiske rettigheder som ytringsfrihed og forsamlingsfrihed er sat under pres med konsekvenser for den politiske mangfoldighed.
Frygtens ret analyserer, hvad der sker, når frygt – for bl. a. terror, finansielle sammenbrud, bandekriminalitet og indvandring – får juridisk og politisk betydning. Dels teoretisk ved at gennemgå frygtens retshistorie fra Machiavelli over Hobbes og til Michel Foucault og Giorgio Agamben i vor egen tid. Dels praktisk ved at sætte fokus på udviklingen de seneste år, hvor antallet af nye love og regler funderet i frygt har nået et hidtil uset niveau.
Peter Høilund er professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet. Han har tidligere udgivet flere bøger om bl. a. retsfilosofi og offentlig ret og forsker aktuelt i frygt, sikkerhed og undtagelsestilstand.

Fakta

Forfatter(e)Peter Høilund
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788741253947
ISBN-108741253947
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal158
DimensionerBredde: 13.1Cm - Højde: 20Cm
TagsRetsteori, Retsvidenskab, Retsfilosofi, Angst, Frygt, Frygtens Ret, Bøger, Bog

Niveau: fagligt niveau alment niveauAnalyse af, hvad der sker, når frygt får juridisk og politisk betydning dels teoretisk ud fra en retshistorisk vinkel, dels praktisk ud fra en række af nye love og regler, funderet i frygt

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

33.757 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner