Indbindingstyper

Indbindingstypen har stor betydning for bogens kvalitet og holdbarhed. Der findes mange forskellige indbindingstyper, men disse er de mest almindelige i vores sortiment.

Indbundet

En indbundet bog er med hårdt omslag, og bogen er af højeste papir- og trykkvalitet. Bogen består af sammensyede sider, og har et omslag af stof, læder eller lignende. Oftest er der yderligere et smudsomslag af kraftigt papir.  

Hardback

En hardback bog er med hårdt omslag, og papir- og trykkvalitet er lavere end ved en indbundet bog. Oftest er der ikke smudsomslag på en hardback bog. 

Hæftet

En hæftet bog er med et stift omslag og blød ryg, og papir- og trykkvalitet er høj. Siderne er syet fast i ryggen, som giver den bedste holdbarhed.

Paperback

En paperback har blød ryg og blødt omslag, og papir- og trykkvalitet er lavere end ved en hæftet bog. Siderne i en paperback bog er limet fast i ryggen. 

Papbog

Papbøger er typisk børnebøger i høj kvalitet, med et hårdt omslag af pap. Siderne kan være af enten pap eller tykt papir. 

Pocketbog

En pocketbog er at sidestille med en paperback i papir-og trykkvalitet. Dog er bogen mindre, da den som udgangspunkt skal kunne være i en lomme. 

Spiralryg

Bøger med spiralryg er samlet i siden med en spiral lavet af metal eller plastik. Papir- og trykkvalitet er oftest at sammenligne med en paperback bog.

Cd Lydbog

En cd lydbog er en elektronisk bog, der læses op enten af forfatteren selv eller af en anden oplæser. Bogen sendes fysisk med posten og består af en eller flere cd’er, som kan afspilles på en cd afspiller.