• Altid lave priser og hurtig levering
 • "Fremragende" på Trustpilot - 42.409 anmeldelser
 • Gratis levering over 799 kr.
menuGucca.dk - Logo

Naturlommekalenderen 2021 - Kasper Thorup - Bog

2 anmeldelser - Indbinding: Indbundet
Hele Danmarks Naturkalender - 304 sider med 365 blomstrende, kvidrende, kvækkende doser dansk natur og 8 rigt illustrerede artikler af danske forskere og naturvejledere om udvalgte fugle, dyr og... Læs mere.
139,95 kr
 • Varen er på lager
 • Levering: 1-2 hverdage
 • 30 dages returret

Hele Danmarks Naturkalender - 304 sider med 365 blomstrende, kvidrende, kvækkende doser dansk natur og 8 rigt illustrerede artikler af danske forskere og naturvejledere om udvalgte fugle, dyr og planter.

Kølet posthornsorm! Cigargallefritflue! Skræppespidsmussnudebille! Det kunne være et ukendt citat af den berømte kaptajn, men det er tre af de mange upåagtede skabninger, som vi deler natur med, og som Lars Thomas har inviteret ind i kalenderens 365 dagstekster.

Kalenderens 12 månedstekster har fokus på fordybelse. Lad naturen på ”dit” sted fortælle. Duft til blomsterne. Kig på biller, sommerfugle, fisk og hvem der ellers måtte dukke op. Tag ”luppen” med ud - og kig nærmere på mos og lav. Lyt til fuglenes sang og biernes summen. Lidt senere også uglernes tuden, pindsvinets puslen, rævens gøen og frøernes kvækken. Stjernerne på himlen. Måske endda vores nabo Andromeda-galaksen og meteorsværmenes stjerneskud.

Årets artikler:
Kig op, og se nattens flyvere afløse svalerne på tusmørkehimlen. Hurtige, elegante. 17 flagermusarter er registreret i Danmark, men vi kan kun se deres silhouetter på himlen og vi kan ikke høre dem. Hver af arterne har sit eget ultralydskald, som de bruger når de jager insekter, og de kan variere kaldets styrke og fokus efter opgaven. Nogle flagermushanner synger endda kærlighedsserenader til hunnerne! Signe Brinkløv fortæller om flagermusene. De er mindst lige så fascinerende som fuglene.

Store nåletræsbevoksninger har et lidt dunkelt ry. Men det er her man møder alle koglespecialisterne og kan gå fra den ene naturoplevelse til den anden på et tæppe af bløde grannåle. Træerne i sig selv er også spændende – lige fra de lave, krogede skovfyr i Troldeskoven til Nordens højeste træ – en douglasgran, som står sydøst for Silkeborg. Susanne Frederiksen, Thomas Bjørneboe Berg og Lene Bech Sanderhoff tager os med ud i nåleskoven.

Bent Lauge Madsen og hans kollegaer har i de seneste 50 år arbejdet utrætteligt på, at den danske vandløbsnatur skulle rejse sig igen. Det er lykkedes! Laksene trives, slørvingerne trives og med dem mange andre af vandløbenes dyr. Det fortæller han om i artiklen ”Det nytter!”.

Vil vi gøre en tilsvarende indsats på land, kan vi bevare kirkeuglen som art i Danmark. Lige nu er der kun ganske få ynglepar tilbage, men der er grund til forsigtig optimisme, siger Peter Sunde, som vi har fået til at fortælle om projektet. Kirkeuglen er en såkaldt ”paraplyart”. Hjælper man den med bedre levesteder, hjælper man også en lang række andre – knapt så synlige – arter.

Et sted i Nordjylland har to GPS-mærkede kongeørne fra 2015 nu fundet sammen og dannet par, og det giver forskerne en unik mulighed for at følge yngleadfærden hos dem. Jonas Colling Larsen og Anders P. Tøttrup fortæller om de to ørne og om Projekt Kongeørn.

Sidst, men ikke mindst har teamet fra Ringmærkningscentralen igen leveret en håndfuld gode genfundshistorier fra trækfuglenes verden. Det er resultater fra traditionel ringmærkning, hvor alle, uanset hvor de bor, kan bidrage til forskningen ved at indberette art, ringfarve og ringnummer på de fugle, som de observerer i deres område. Du kan også være med!
Alle artikler er rigt illustrerede med farvebilleder.

Naturlommekalenderen har en hel uge pr. opslag, og hver måned indledes med en månedsoversigt og en af illustrator Signe Kjærs dejlige månedstegninger. Herefter kommer 12 stjernekort med ledsagende tekst af Lars Petersen, samt 12 små tekster om vejrhistorikken for de seneste 5 år, skrevet af meteorolog Jesper Theilgaard.

ALT DET ANDET DU FÅR MED:
I Naturlommekalenderens mere nørdede afsnit kan du bl. a. læse om jagttider, regler for fiskeri, og få viden om reglerne for færdsel i skovene og på strandene med og uden hund. Det er også her du finder kontaktoplysninger på relevante myndigheder og institutioner – f. eks. hvem du skal kontakte, hvis du påkører et dyr. Bagest i kalenderen findes tabeller for chill-faktor, vindstyrke, en oversigt over værdier for mål og vægt, alle danske postnumre (incl. Grønland og Færøerne) samt sider til egne notater og telefonnumre.

Naturlommekalenderen 2021. Praktisk format - solid indbinding, forsynet med læsebånd. Illustreret. 304 sider.

Illustreret af: Signe Kjær

Fagredaktør: Thomas Bjørneboe Berg

Sikker e-handel

Handel på Internettet skal være billigt, hurtigt og sikkert for vores brugere. Det har vi hele tiden fokus på hos Gucca.

Sikkerhed er i centrum

Vi prioriterer sikkerhed meget højt, da det er noget af det aller vigtigste at have styr på, når det drejer sig om nethandel. NETS er din garanti for sikker betaling på Internettet, og vores online betalingsløsning er selvfølgelig NETS godkendt. Derfor er det at købe og betale hos os altid helt sikkert.

Du har selvfølgelig altid 30 dages returret på dit køb

Når vi siger 30 dages fuld returret, så mener vi det selvfølgelig på alle typer produkter. Såfremt du fortryder købet, og ikke ønsker at beholde varen, så kan du med god samvittighed returnere den uønskede vare til os, og så refunderer vi pengene. Du kan med fordel tage kontakt til os, inden du returnerer dit produkt til os.

Kort leveringstid

Vi ønsker ikke at du skal vente i alt for lang tid på din vare, og vi fokuserer derfor på at sikre levering på kortest mulig tid. Hvis vi er lagerførende, vil du som regel modtage varen indenfor 1-2 hverdage. Du er aldrig i tvivl om lagerstatus, for det fremgår inden, du foretager en bestilling. Tag fat i os hvis du fortsat måtte have spørgsmål til lagerstatus eller leveringstid for et produkt.

Hvordan vil du gerne betale?

Du har i vores shop mulighed for at foretage betaling på adskillige måder. Den betalingsmulighed der passer dig bedst, er selvfølgelig den du bør benytte. Uanset hvilke af vores betalingsmuligheder du vælger, kan du altid købe trygt og sikkert hos os. I vores FAQ kan du se alle vores betalingsmuligheder. Bemærk at pengene først trækkes fra din konto, når vi afsender dit produkt.

Du har altid adgang til professionel hjælp hos vores kundeservice

Skulle det ske, at du har spørgsmål undervejs, er du naturligvis altid velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi er ved telefonerne og besvarer e-mails mellem 10-15 på hverdage, og vi er klar til at assistere dig - med et smil og godt humør.

Se din forsendelse hele vejen

Vi giver dig naturligvis muligheden for at tracke forsendelsen hele vejen til den er kommet. Når du færdiggør dit køb, kan du efterfølgende gå ind på din personlige ordreside. På ordresiden kan du følge med i, hvornår vi sender din vare. I samme øjeblik pakken er på vej, modtager du information herom via mail.

Fakta

SerieNaturlommekalenderenSigne Kjær
Forfatter(e)Kasper Thorup Bent Lauge Madsen Lene Bech Sanderhoff Anders P. Tøttrup Signe Brinkløv Susanne Frederiksen Jonas Colling Larsen Jesper Johs. Madsen Peter Sunde
Genre(r)Årbøger
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788779990241
ISBN-10877999024X
IndbindingIndbundet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal304
DimensionerBredde: 11.4Cm - Højde: 14.6Cm
GenvejeNaturlommekalenderen - BøgerSigne Kjær - Bøger
TagsNaturkalenderen, Fugle, Pattedyr, Insekter, Flagermus, Naturkalender, Ugekalender, Naturlommekalenderen 2021, Bøger, BogKundeanmeldelser af produktet

Vores brugere har bedømt Naturlommekalenderen 2021 Bog til 5 ud af 5 stjerner - baseret på 2 bedømmelser og 2 anmeldelser

Skriv anmeldelse


 • Natur 21 Lommekalender
  er blevet populær hos mine venner
  og kan altid gård hos Gucca


 • Naturkalenderen er en nødvendig og god vane.

Mediernes anmeldelser