menuGucca.dk - Logo

Sociologi I Børnehøjde - Frederik Hertel - Bog

Indbinding: Indbundet
Om daginstitutionens liv og vilkår. Bogen behandler temaer og problemstillinger som: ubevidste/kropslige socialiseringsprocesser, daginstitutionen som læringsramme, institutionskultur samt IT og... Læs mere.
149,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

Om daginstitutionens liv og vilkår.

Bogen behandler temaer og problemstillinger som: ubevidste/kropslige socialiseringsprocesser, daginstitutionen som læringsramme, institutionskultur samt IT og medier i hænderne på førskolebørn.

Bogen bidrager med interessante og nødvendige perspektiver på en sociologi i børnehøjde.

Den store udfordring for børnehavebørn er, at de skal lære at skelne mellem acceptabel og uacceptabel adfærd, selv om der er klare forskelle mellem normer og regler i deres hjem og deres børnehave eller daginstitution. Børn må altså udvikle en evne til at forstå og acceptere skiftet mellem forskellige kontekster, hvor der gælder forskellige regler og normer. For at kunne gebærde sig i institutionen må barnet tilegne sig den særlige institutionslogik, der hersker i deres børnehave. Det handler både om de eksplicitte, men også om de ikke-bevidste eller endnu ikke erkendte socialiseringsprocesser, som er på spil i en institutionel hverdag.

Tem Frank Andersen, ph. d,, cand. mag. i kommunikation og medievidenskab. Er ekspert på området medier, børn/unge og kultur ved Aalborg Universitet.

Frederik Hertel, ph. d.-stipendiat, cand. merc. i organisation & strategi, cand. phil. i kommunikation. Har i mere end 10 år virket som udviklingskonsulent for institutioner, virksomheder og offentlige myndigheder.

Fakta

Forfatter(e)Frederik Hertel Tem Frank Andersen
Genre(r)Pædagogik, Børn Og Forældre
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788778421890
ISBN-108778421896
IndbindingIndbundet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal128
DimensionerBredde: 16.4Cm - Højde: 23.6Cm
TagsDaginstitutioner, Pædagogisk Arbejde, Læring, Socialisering, Sociologi I Børnehøjde, Studiebøger, Bog


Niveau: fagligt niveau. Indhold: Kulturperspektivet (Børn, krop og tumult : refleksioner over kompetence og kropskultur i pædagogiske institutioner / af Thomas Moser og Bente Jensen) I mødet med Peter / af Frederik Hertel og Charlotte Hertel) Institutionsperspektivet (Charlotte Palludan: [...] Når børnehavebørn og pædagoger mødes sættes sociale og kulturelle hierarkier i spil Frederik Hertel: Institutionskultur) Læringsperspektivet (Birthe Bøhm: Læreplaner som en del af dagtilbuddets virksomhedsplan) IT og medieperspektivet (Tem Frank Andersen: Jeg taster mig frem på læringens vej : pædagogik for, om og med computere blandt førskolebørn Thessa Jensen: Interaktive digitale spil om læringsmedie: Pokémon og Pixeline)

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse