menuGucca.dk - Logo
BytteretVi bytter alle varer til den 31. januar

Hunger - Blu-Ray

'Hunger' er et stærkt og kompromisløst drama som handler om det 27-årige IRA-medlem Bobby Sands’ sultestrejke i Maze-fængslet i 1981. Denne sultestrejke blev en dødskamp, som fulgtes af en... Læs mere.
49,95 kr
  • Kun få på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Vi bytter til 31. januar

'Hunger' er et stærkt og kompromisløst drama som handler om det 27-årige IRA-medlem Bobby Sands’ sultestrejke i Maze-fængslet i 1981.

Denne sultestrejke blev en dødskamp, som fulgtes af en hel verden.

I Steve McQueens kontroversielle debutfilm skildres hans sidste dage og de dramatiske hændelser indenfor og udenfor murene. Raymond Lohan arbejder som fængselsvagt i den berygtede H-blok i Maze-fængslet i Nordirland, 1981. Dagligdagen er et helvede for de indsatte, men også for fængsels-vagterne, som lever i konstant risiko for at blive likvideret udenfor fængslets mure. Davey Gillen (Brian Milligan) er en IRA-sympatisør, der for første gang er dømt til fængselsstraf og afsoner i Maze, hvor han deler celle med IRA-medlemmet Gerry Campbell (Liam McMahon).

Som de fleste IRA-sympatisører bag tremmer er Gillen og Campbell udsat for hyppig vold af vagterne. Campbell og Gillen deltager i de øvrige indsattes protest mod Storbritanniens afvisning af at anerkende dem som politiske fanger ved at nægte at bære den tildelte fangedragt. Da det viser sig ikke at have nogen virkning, vælger en anden IRA-fange, Bobby Sands (Michael Fassbender), at pågynde en sultestrejke indtil man er villig til at anerkende IRA som legitim politisk organisation. Men ikke alle deler den opfattelse, at Sands' måde at protestere på er den korrekte. Sands mødes med fader Dominic Moran (Liam Cunningham), som søger forståelse, men Bobby står fast og fortsætter sultestrejken, der også omfatter en række andre.

Da hans tilstand forværres, kommer han på hospital, hvor han får besøg af familie og venner. Bobby Sands er den første af ti mænd, der dør.

Fakta

UdgivelsesdatoEr udgivet
Produktionsår2008
GenreDrama
Spillelængde96 Min.
Censur15
SprogEngelsk
UnderteksterDansk
InstruktørSteve Mcqueen
SkuespillereLiam Cunningham Des Mcaleer Stuart Graham Michael Fassbender Dennis Mccambridge Helen Madden Larry Cowan Helena Bereen
Manuskript afSteve Mcqueen Enda Walsh
Skrevet afSteve Mcqueen Enda Walsh
Billedeformat1080P High Definition
LydformatDolby Digital Surround 5.1
ProduktionslandEngland
FormatRegion 2 Blu-Ray Film - Dansk Udgave
TagsHunger, Blu-Ray

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

34.719 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner