menuGucca.dk - Logo

Fremtidens Fællesskaber - Karen Lumholt - Bog

Vol. 1 - 2018. Hvad har INSP i Roskilde til fælles med SYMB i Kalundborg? Hvad har Grobund i Ebeltoft, Den Selvforsynende Landsby mellem Svendborg og Fåborg og Sager Der Samler i Århus til... Læs mere.
239,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

Vol. 1 - 2018.

Hvad har INSP i Roskilde til fælles med SYMB i Kalundborg? Hvad har Grobund i Ebeltoft, Den Selvforsynende Landsby mellem Svendborg og Fåborg og Sager Der Samler i Århus til fælles med Folkevandringen på Møn? Hvad har Lolland-Falster Lovestorm til fælles med Venligboerne og Næstehjælperne? Og hvad har Repair Caféen og Grejbanken i landsbyen Vallekilde til fælles med Hemingway Club’erne?

Jo, alle er de bud på fællesskaber, der peger ind i fremtiden og som allerede nu spirer frem i Danmark. De er også bud på, hvordan Danmark forener sig påny, når Forenings-Danmark er under forandring.

Et mere end 100 år gammelt fællesskab er under forandring: det danske foreningsliv og dermed også vores demokrati. Foreninger var traditionelt forbundet i en praktisk struktur med vedtægter, generalforsamlinger og bestyrelser, der sikrede at fællesskabet hang sammen og at man kunne mødes omkring en fælles aktivitet og sag. Denne praksis har gennemsyret det samfund vi kender i dag. ”Forenings-Danmark” er det blevet kaldt - en ideel træningsarena for den form for enighedsskabende demokrati, vi har vænnet os til.

Men noget nyt er på vej.

Det er dette nye, som vi med denne Futurible ønsker at synliggøre og som små mosaikker at samle til et nyt billede. Vi har kaldt vore aktører i denne samling for ’fremtidens fællesskabere’. Måske kan man også kalde dem for fremtidens demokratiske pionerer.

Vi tror, at de ved at blive synliggjort som en bevægelse, vil kunne bevæge verden mere, end de gør hver især. Hver for sig virker de forskellige og uensartede. De opstår ud fra en konkret og fælles interesse. Men den gammelkendte foreningsstruktur ser vi kun sjældent. Hvad den fælles kerne er i de nye fællesskaber, vil det være op til læseren selv at ane konturerne af. Hvis vi alligevel skal for læseren skal søge at indkredse, hvad de nye fællesskabsformer har til fælles, vil det være, at de i forskellig grad - og i forskellige kombinationer:

opstår i mellemrummene mellem sektorer, siloer, brancher og områder

falder udenfor frivilligbegrebet, og er snarere en art civilsamfundets opfindere og entreprenører

er åbne og eksperimenterende

er udogmatiske, pragmatiske og fleksible ift. deltagelse

er globalt orienterede men lokalt forankrede

er hverdagsaktivistiske og socialt inkluderende har fokus på bæredygtighed

er organiseret som sociale netværk (løst koblede) og er holdt sammen af relationer

har også iboende en grad af økonomisk forpligtelse

er optaget af demokrati, men er ikke-hierarkiske og ubureaukratiske

er innovativt tænkende, disruptive, entreprenante og selvvirksomme (dvs. venter ikke på hjælpe udefra eller oppefra)

er samfundskritiske, men hverken røde eller blå

har både en digital og en analog dimension

Sikker e-handel

Hos Gucca har vi for øje at gøre handel på Internettet sikkert, hurtigt og billigt for vores kunder.

Vi har fokus på sikkerheden

Ved nethandel er det utrolig vigtigt, at sikkerheden er i orden, og det er derfor et område, vi prioriterer højt. For at få den optimale garanti for sikkerheden ved online betaling, har vi opnået at få NETS til at godkende vores online betalingsløsning. Derfor er køb og betaling hos Gucca fuldstændig sikkert.

Du har naturligvis 30 dages returret på dit køb

Gucca.dk tilbyder altid 30 dages returret, og det uanset hvilket produkt du måtte have købt hos os. Såfremt du fortryder dit køb, og ikke måtte ønske at beholde din vare, så send blot din vare retur til os, og dine penge bliver refunderet. Du er naturligvis velkommen til at tage kontakt til os, såfremt du måtte have spørgsmål, før du returnerer et produkt.

Levering - hurtigt og sikkert

Som kunde hos os, skal du naturligvis ikke vente i for lang tid på dit produkt. Vi leverer sikkert og hurtigt. Hvis vi er lagerførende, så vil du oftest modtage varen indenfor 1-2 hverdage. Husk, at du ud for hver enkelt vare har mulighed for at følge nuværende lagerstatus. Vi sidder klar på e-mail og ved telefonen, hvis du har spørgsmål til lagerstatus og leveringstid.

Vælg din online betaling

Det er muligt at vælge imellem mange typer betalinger, når du handler hos Gucca. Du benytter bare den betalingsform, der passer bedst til dig. Du handler altid trygt og sikkert, lige meget hvilken betalingsmetode du vælger. Du ser alle betalingsmuligheder her. Husk at pengene først hæves fra din konto, når vi afsender varen til dig.

Altid service og personlig hjælp

Skulle der opstå spørgsmål undervejs, så tag endelig fat i os. Vores kundeservice er åben mellem klokken 10-15 på hverdage, og vi er parat til at give dig den hjælp, du har behov for, med et smil på læben og godt humør.

Track ordren hele vejen

Hvis du ønsker det, har du mulighed for at tracke din ordre, fra det sekund vi afsender din ordre, til den er kommet. Når dit køb er helt færdiggjort, kan du bagefter tilgå din egen ordreside. På din ordreside vil du kunne se, hvornår vi sender dine produkter. Når vi sender din vare, vil du samtidig modtage en e-mail med leveringsinformation fra os.

Fakta

Forfatter(e)Karen Lumholt Tyge Mortensen
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788799313310
ISBN-108799313316
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal100
DimensionerBredde: 21Cm - Højde: 29.9Cm
TagsFremtidens Fællesskaber, Bøger, Bog

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

34.114 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner