• Altid lave priser og hurtig levering
  • "Fremragende" på Trustpilot - 43.325 anmeldelser
  • Gratis levering over 799 kr.
menuGucca.dk - Logo

Ung 1900-1930 - Jens-Emil Nielsen - Bog

Indbinding: Indbundet
6. bind i Ungdoms-krøniken: Yngling, backfisch eller lømmel. Generationen, som måtte snuble i starten. Letsindig ungdom i en brølende jazztid. Fattigdom, drukkenskab og tuberkulose. Kvinderne... Læs mere.
269,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

6. bind i Ungdoms-krøniken: Yngling, backfisch eller lømmel. Generationen, som måtte snuble i starten. Letsindig ungdom i en brølende jazztid. Fattigdom, drukkenskab og tuberkulose. Kvinderne får endelig stemmeret. Tyende og tjenestepiger arbejder 17-18 timer i døgnet. Mesterligt udførte spanskrørsslag i skolen. Tænk, hvis han kysser mig, og jeg får et barn? Kronprinsen lever det vilde ungkarleliv.

Anmelderne skriver:
"Det er et tankevækkende og sympatisk projekt, Jens-Emil Nielsen er ved at føre til vejs ende. Det er godt, at vi får et stort og spændende værk om ungdommen i det 20. århundrede. Det er en stor fornøjelse at kigge på billederne, og... kedelig bliver bogen aldrig, for forfatteren skriver flydende, forståeligt, fængende og med stort engagement... krøniken skal fornøje samtidig med, at den også gerne må oplyse. Det sidste er lykkedes for Jens-Emil Nielsen."
- Ole Schramm, historie-online. dk

"En bladre-/læsebog hvor interesserede læsere får god lejlighed til at dykke ned i kroge og hjørner af datidens samfund... til brug i undervisningen for folkeskolens ældste elever og med sine mange forskellige punktnedslag i samfundet gennem 30 år til læsere der orienterer sig mod en introducerende og favnende fremstilling."
- Finn Windfeldt Hansen, lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter

"Et hundrede års ungdomskultur gjort levende i tekst og fotos. En fornem præstation... som materiale til undervisningsforløb,der inddrager unge i det netop afsluttede århundrede, er både dette og de øvrige bind fra Jens-Emil Nielsens hånd ikke så lidt af et skatkammer."
- Niels Martinov, Gymnasieskolen

"Anmelderen, som hverken har set endsige læst nogle af de tidligere udkomne bind, vil prøve at få fat i dem, for vurderet ud fra historien om tiden fra 1900 til 1930 er denne krønike en udmærket oversigt med punktvise dybere indblik i det skifte, der pågår i synet på ungdommen, dens vilkår og muligheder."
- Mette Winge, Politiken

Fakta

Forfatter(e)Jens-Emil Nielsen
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788790184544
ISBN-108790184548
IndbindingIndbundet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal112
DimensionerBredde: 24.5Cm - Højde: 31.7Cm
TagsUngdoms-Krøniken, Ung 1900, Bøger, Bog


Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse