INDKØBSKURV

  • Ordrestatus
  • Log ind
  • Kundeservice
  • Om os
  • Gavekort
menuGucca.dkGå til kassen
Gucca.dk - Gå til forsiden
Bullet  Levering med omdeling 39,95 kr.      Bullet  Gratis over 599 kr.
Bullet Vi bytter indtil den 31. januar

Smag På Sønderjylland - Inge Adriansen - Bog

Af Inge Adriansen

259,95 kr.Vejl. pris: 299,95 kr.Spar 40,00 kr. (13%)
  • +50 stk. på lager
  • Levering: 2-5 hverdage
  • Vi bytter til 31. januar

– Madkultur uden grænser

Inge Adriansens "Smag på Sønderjylland" er en kulturhistorisk kogebog, der vil skildre såvel kosttraditioner som nutidens gastronomi i hele grænselandet, dvs. Sønderjylland-Schleswig. I modsætning til almindelige kogebøger vil denne bog indeholde en række fortælllinger om landsdelens særlige historie sammenkædet med 60 opskrifter på sønderjyske og slesvigske retter, bagværk og gode drikke. Kulturmødet mellem tysk og dansk har gennem århundreder sat et markant præg på Sønderjylland-Schleswig, også på det smagsmæssige område. Her mødes dansk, nørrejysk, holstensk og frisisk kostkulturer og indgår en symbiose, der også er tilsat påvirkninger udefra. Det er denne sammensmeltning af mange kosttraditioner, der er særegen for grænselandet og har skabt en grænseoverskridende kostkultur, som fortsat er levende – og har fået styrket livskraft i det sidste årti takket være en voksende interesse for gode, regionalt fremstillede råvarer.   Der findes en lang række retter, kager og drikkevarer, som opfattes som typisk sønderjyske-slesvigske. De fremstilles af råvarer, der dyrkes i området, og de afspejler både traditioner og nye trends. Det er blandt andet røget skinke, pølser af mange forskellige slags og andre charcuteriprodukter samt retter som torsk i fad, østers og lam fra Vadehavet og mange variationer over hvidkål og grønkål. Området syd for grænsen bidrager med en række frisiske og holstenske retter som Birnen, Bohnen und Speck og surkål med svineskank og ærtepuré.   De sønderjyske slagtere er det erhverv, der fremfor nogen været med til at give et sønderjysk madmæssigt særpræg. De sønderjyske pølser er et karateristisk resultat af forbindelsen sydpå. Mange tyske slagtere flyttede hertil i slutningen af 1800-tallet medbringende gode traditioner for fremstilling af pølser og røgvarer. Også andre indvandrere har sat spor i madkulturen.  Det gælder blandt andet herrnhuterne, der i 1772 grundlagde Brødremenigheden i Christiansfeld. De kom fra Midttyskland og  medbragte opskrifter på honningkager, som fortsat er meget populære.   Siden begyndelsen af 1990'erne er der sket en mærkbar forbedring i udbuddet af gode råvarer i vores region. Den forøgede interesse for kvalitetsprodukter har muliggjort, at der er oprettet en række nye virksomheder, der satser på kvalitet, fx Gråsten Fjerkræ og Skærtoft Gårdmølleri, Naturmælk, Marsklam og Sødam kyllinger.   Velmeriterede ældre virksomheder har fulgt op på denne trend og lancerede nye kvalitetsprodukter, fx Bryggeriet Fuglsang, Sønderjydsk Kål og det genåbnede honningkagebageri i Christiansfeld. Denne positive udvikling vil jeg gerne understøtte med dette bogprojekt, der vil skildre kostraditioner frem til nutiden og - vel at mærke - medtage den tilsvarende udvikling syd for grænsen.

Omslagsgrafiker: Lars Møller Nielsen

Fakta om Smag På Sønderjylland

Oprindelig titelSmag På Sønderjylland
Forfatter(e)Inge Adriansen
Genre(r)Mad Og Gastronomi
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788702129748
ISBN-108702129748
IndbindingIndbundet
SprogDansk
Udgave1
Sidetal228
DimensionerBredde: 18Cm - Højde: 25.3Cm
TagsSmag På Sønderjylland, Bøger, Bog

Fakta om Smag På Sønderjylland

Oprindelig titelSmag På Sønderjylland
Forfatter(e)Inge Adriansen
Genre(r)Mad Og Gastronomi
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788702129748
ISBN-108702129748
IndbindingIndbundet
SprogDansk
Udgave1
Sidetal228
DimensionerBredde: 18Cm - Højde: 25.3Cm
TagsSmag På Sønderjylland, Bøger, Bog

Synopsis

Niveau: alment niveau. Gennemgang af områdets historiske madkultur, hvor geografi, historie og råvareforsyning har præget udviklingen. Uddybende afsnit om sønderjyske kosttraditioner, [...] årstidens variationer, drikkevaner og drikkevarer, sønderjysk rugbrød og sønderjyske kaffeborde

Anmeld smag på sønderjylland

Vores brugere har endnu ikke bedømt smag på sønderjylland Vær den første til at skrive en anmeldelse

Det siger vores kunder23.581 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner

  • Carina-Maria S. HooseCarina-Maria S. Hoose
    stjernestjernestjernestjernestjerne
    Nemt og hurtigt

    Fik varen allerede dagen efter jeg bestilte, så det er jo perfekt.

  • Ulrik SoelbergUlrik Soelberg
    stjernestjernestjernestjernestjerne
    Ve' du hva' du ka'? Du ka' stole på Gucca!

    Ovenstående står til hel fri afbenyttelse.

  • Svend B. SørensenSvend B. Sørensen
    stjernestjernestjernestjernestjerne
    Meget hurtig levering

    Nem og hurtig måde at handle på.

Om Gucca
  • Om os
  • Konkurrencer
  • Ledige stillinger
  • Blog
Kundeservice
  • Kontakt kundeservice
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Altid 30 dages returret
  • Ordrestatus
  • Returblanket
  • Nyhedsbrev
stjernestjernestjernestjernestjerne
Trustpilot

23.581 anmeldelser - 5/5 stjerner
DankortVisa/DankortMobilePayVisa
MastercardBankoverførselPaypalEAN