• Vi bytter til den 31. januar
  • "Fremragende" på Trustpilot - 44.006 anmeldelser
  • Gratis levering over 799 kr.
menuGucca.dk - Logo
BytteretVi bytter alle varer til den 31. januar

Geografiens Videnskabsteori - Frank Hansen - Bog

Indbinding: Hæftet
En introducerende diskussion. Geografiens videnskabsteori sigter på at fremstille geografiens forskellige fagopfattelser, ikke for at lukke diskussionen (hvilket nok aldrig vil ske), men for at... Læs mere.
239,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Vi bytter til 31. januar

En introducerende diskussion.

Geografiens videnskabsteori sigter på at fremstille geografiens forskellige fagopfattelser, ikke for at lukke diskussionen (hvilket nok aldrig vil ske), men for at give læseren forudsætninger for at forstå, hvordan de videnskabsteoretiske valg har konsekvenser og bestemmer de resultater, man kommer frem til. Geografi er således et fag med elementer fra både samfundsvidenskab, naturvidenskab og humaniora. Desuden er faget uden særlig faste faggrænser, idet det ikke har et entydigt genstandsområde. Derfor er det gennem tiden blevet defineret ud fra vekslende fagfilosofiske forståelser.

Bogen introducerer og diskuterer en række videnskabsteoretiske problemstillinger inden for geografien (især kultur- og samfundsgeografien). Tanken bag disse diskussioner er at gøre det muligt for læseren at forholde sig kritisk og reflekterende til de forskellige tilgange. Det har derfor ikke i første række været formålet at give løsninger, men snarere at rejse diskussioner og præsentere alternativer. Dette gælder både generelle videnskabsteoretiske spørgsmål og specifikke fagfilosofiske diskussioner omkring fx rum, sted og natur.

Bogen er fortrinsvis tiltænkt geografistuderende på universiteternes bachelorniveau, men kan også anvendes af andre, der beskæftiger sig med geografiske og tilgrænsende problemstillinger. Den forholder sig til videnskabsteoretiske diskussioner, der føres inden for alle kultur- og samfundsvidenskaber. Dertil føjes imidlertid en vægt på kontekstuel viden - dvs. en viden der tager hensyn til betydningen af tid, rum og materialitet.

Fakta

Forfatter(e)Frank Hansen Kirsten Simonsen
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788778672285
ISBN-108778672287
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag3
Sidetal209
DimensionerBredde: 15.5Cm - Højde: 23Cm
TagsGeografiens Videnskabsteori, Bøger, Bog


Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse