menuGucca.dk - Logo

Krudttønden - Film Fra 2020 - DVD

Alting kan ændre sig på et øjeblik ”Krudttønden” er frit inspireret af de virkelige begivenheder omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015.... Læs mere.
99,95 kr
Før: 149,95 krSpar 50,00 kr (33%)
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

Alting kan ændre sig på et øjeblik

”Krudttønden” er frit inspireret af de virkelige begivenheder omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. På rollelisten er bl.a. Lars Brygmann i rollen som den dræbte filmmand, Finn, samt Nikolaj Coster-Waldau i rollen som AKS-betjenten, Rico.

Instruktøren siger: 
KRUDTTØNDEN om terrorangrebene i København opstod ud af en personlig relation til et af ofrene og er et tidligt bidrag til den nødvendige samtale om de tragiske begivenheder. Filmen skildrer de veje og vildveje, som nogle af de centrale personer gik ad i tiden, inden de mødtes den dag og nat i februar 2015.

Processen, der ledte frem til filmen, blev indledt få timer efter nattens sidste skud – de skud, der dræbte Omar Abdel Hamid el-Hussein på hjørnet af Svanevej og Frederikssundsvej på Nørrebro. På det tidspunkt, om morgenen, endnu inden Ole Christian Madsen kendte noget til detaljerne om angrebene, ringede en journalist fra Ekstra Bladet ham op. Journalisten fortalte, at det var den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, der var det ene offer.

Ole Christian Madsen havde tidligere arbejdet sammen med Finn Nørgaard i en række sammenhænge, og nu bad
journalisten om en reaktion.

”Der gik ikke lang tid derefter, før jeg besluttede, at jeg ville lave filmen. Som alle andre var jeg rystet over, at sådan et angreb kunne ramme København, og jeg kom frem til den erkendelse, at når tiden var moden, ville en film om tragedien kunne bidrage til den nødvendige samtale om den,” siger Ole Christian Madsen.

Fakta

UdgivelsesdatoEr udgivet
Produktionsår2020
GenreDrama Danske Film
Spillelængde106 Min.
Censur15
SprogDansk
UnderteksterDansk, Norsk, Svensk, Finsk
InstruktørOle Christian Madsen
SkuespillereLars Brygmann Stig Hoffmeyer Sonja Richter Nicolaj Kopernikus Nikolaj Coster-Waldau Henrik Birch Marie Louise Wille Anders Brink Madsen Jakob Oftebro Henrik Vestergaard Amany Turk Inge Lise Goltermann Martin Greis-Rosenthal Afshin Firouzi Sidsel Siem Koch
Manuskript afOle Christian Madsen Lars Kristian Andersen
Skrevet afOle Christian Madsen Lars Kristian Andersen
Billedeformat2.39:1
LydformatDolby Digital 5.1
ProduktionslandDanmark
FormatRegion 2 Dvd Film - Dansk Udgave
IMDBIMDBFilmen på IMDB (Åbner i et nyt vindue)
TagsKrudttønden, Dvd, Movie


Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse