Modstand - Dramaets Sidste Akt - 1944-1945 - Niels-Birger Danielsen - Bog

7 anmeldelserIndbinding: Indbundetinfo
239,95 kr
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 63.103 Anmeldelser

Beskrivelse

Bind 4.

Niels-Birger Danielsen samler trådene fra de forrige bind af værket og kommer med sin egen konklusion på et voldsomt kapitel af danmarkshistorien.

Dramaets sidste akt begynder i sommeren 1944, hvor kampen mellem modstandsbevægelsen og Gestapo og især det tyske politis danske håndlangere tiltager i brutalitet. Frihedskæmpernes likvideringer på den ene side og på den modsatte side repressaliedrab samt schalburgtager eskalerer i en ond spiral, der først bliver brudt ved den tyske kapitulation i maj 1945. Specielt i København er der det sidste år en borgerkrigslignende tilstand, og efter den tyske aktion mod det danske politi den 19. september 1944 føjer en omsiggribende kriminalitet sig til de øvrige farer for civilbefolkningen.

Sideløbende med skærpelsen af kampen og udsigten til krigens afslutning sker der den sidste tid en tilnærmelse mellem modstandsbevægelsen og de etablerede politikere, der havde stået bag samarbejdspolitikken indtil den tyskerklærede undtagelsestilstand i august 1943. Mellem parterne bliver der indgået et forlig om en befrielsesregering med lige mange ministerposter til modstandsbevægelsen og politikerne, enighed om et strengt retsopgør og en fælles anmodning til de sejrende stormagter om anerkendelse af Danmark om allieret land.

Nu er modstandskampen blevet hele folkets kamp og ikke kun noget, der blev udøvet af snævre nichegrupperinger. Politikerne er blevet medkæmpere. Og sådan er der så meget, der bliver ”med tilbagevirkende kraft”, da konklusionerne ved besættelsestidens slutning skal drages på dimensionen samarbejde contra modstand. Et dilemma, der har præget de fem besættelsesår, og som siden dengang er blevet heftigt diskureret.

Yderligere information

Serie2 VerdenskrigBesættelsen Af DanmarkGestapoModstandModstandsbevægelsen
Forfatter(e)Niels-Birger Danielsen
KategoriBøger
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788740047004
SprogDansk
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
63.103 anmeldelser

Gucca.dk har siden starten haft fokus på, at online handel skal være så billigt, sikkert og hurtigt for vores kunder som muligt.

Det vigtigste er sikkerhed

Ved handel på nettet er det meget vigtigt, at sikkerheden er up-to-date, og derfor er det et område, vi prioriterer højt. Der er garanti for sikkerheden bag din Internetbetaling, når du handler hos Gucca.dk, for vores Internet betalingsløsning er godkendt af NETS. Så online køb og betaling hos Gucca.dk er altid forbundet med fuld sikkerhed.

Hos Gucca.dk har du 100 dages returret

Gucca yder 100 dages returret, og det uanset hvilken type vare du måtte have købt hos os. Kort sagt vil det sige, at fortryder du dit køb, så kan du uden dårlig samvittighed returnere den uønskede vare til os, og så refunderer vi pengene til dig. Det er altid en god ide at tage kontakt til os, før du vælger at sende dit produkt tilbage til os.

Sikker & hurtig levering

Vi ønsker ikke at du skal vente for længe på dit produkt, og vi har derfor fokus på at sikre levering på kortest mulig tid. Hvis vi er lagerførende, vil du typisk modtage varen indenfor 1-2 hverdage. Der vil aldrig være tvivl om lagerstatus, for det fremgår ud for hver enkelt vare, inden du bestiller varen. I tvivl om lagerstatus og/eller leveringstid? Så tøv ikke med at tage fat i os.

Muligheder for betaling online

Hos Gucca har du flere forskellige muligheder for betaling at vælge imellem. Den betalingsmulighed der passer bedst til dig, er naturligvis den du skal benytte. Lige meget hvilke af vores betalingsmuligheder du gør brug af, så kan du altid handle sikkert og trygt hos os. I vores FAQ kan du se en oversigt over alle vores betalingsmuligheder. Bemærk at pengene først trækkes fra din konto, den dag vi sender varen til dig - hvis du benytter kreditkort.

Vores kundeservice yder altid professionel hjælp

Opstår der problemer når du besøger Gucca.dk, eller har du spørgsmål, ringer eller skriver du naturligvis bare til os. Du kan sende e-mail eller ringe til os mellem kl. 10-15 på hverdage, og vi tager imod din henvendelse med et smil og godt humør.

Du kan følge ordren

Når du har bestilt dine varer, kan du se din forsendelse, og vide hvornår du modtager den. Når købet er gennemført, kan du bagefter logge ind på din egen ordreside. Du kan se, hvornår vi afsender dine produkter, på ordresiden. Du vil også modtage en e-mail med leveringsinformation i samme øjeblik, vi afsender dine produkter.

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Modstand - Dramaets Sidste Akt - 1944-1945 Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser
Bedøm produktet
Aage Sækmose
Den sidste i rækken.
Jeg har dem alle.
Er med i Museet "Ollerupbunkeren"
Giver et bredt indblik i modstandsarbejdet
Rita Nørgaard
den blev givet i julegave og modtaget med stor glæde.
Kai Verner Nielsen
Flot afslutning på et fantastisk bogværk og giver os alle en påmindelse om, hvad der stod på spil, for dem der kæmpede for Danmark dengang.
Kiehn Helbo
Det har været en god tur gennem historien med de 4 bøger, jeg har al tid været meget interesseret i den tid så jeg kan kun anbefale den til alle, men man skal være lidt oppe i årene for at få det fulde udbytte af dem.
Hanne Lindgaard Jenssen
Bogen er på lige fod med de 3 forudgående bind
et sandt mesterværk, der på den mest elegante
måde afrunder den helt fantastiske beskrivelse
og afdækning af besættelsestiden.
Leif Larsen
Fantastigt godt formuleret. stort arbejde med at få alle disse detaljer med.kommer til at savne mere modstand.