Fødselsdagsudsalget slutter snart
close

Diskurs Og Konstruktion - Nils Bredsdorff - Bog

Indbinding: Hæftetinfo
49,95 kr
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 62.338 Anmeldelser

Beskrivelse

En samfundsvidenskabelig kritik af diskursanalyser og socialkonstruktivismer.

Diskursbegrebet og diskursanalysen stammer fra sprogvidenskaben og spiller en stigende rolle indenfor både humanistiske fag og samfundsvidenskaberne. Men samfundsvidenskaberne importerede en lang række problemer sammen med diskursanalyserne. Socialkonstruktivismen er det største af dem. Hvis sproget skaber den sociale - og måske også den fysiske - verden, er der mulighed for at hævde, at det er vilkårligt, hvordan vi skaber denne verden. Det kan hævdes, at enhver beretning om, hvordan den sociale verden er skabt eller tager sig ud, er lige så god som enhver anden.

De fleste diskurs-arbejder flirter med konstruktionsbegrebet uden at gøre sig konsekvenserne klare. Og diskursbegrebets historie og modsætningsfyldte indhold inviterer så at sige til relativisme.

Denne bog handler om diskursanalysernes og de sociale konstruktioners historie og aktuelle problemer.

Diskurs og konstruktion er en kritik af nogle af de vigtigste teoretiske strømninger i store dele af samfundsvidenskaberne og humaniora på universiteterne i dag, diskursanalyse og socialkonstruktivisme. Inden for nogle fag og fagområder er disse to oprindeligt oppositionelle bevægelser nu dominerende. Universitetslærerne har alt for længe forsømt en af deres primære funktioner: At forholde sig kritisk diskuterende til hinandens arbejder. Diskurs og konstruktion sporer diskurs- og konstruktionsbegrebets historie og kritiserer kontant en række danske bidrag til de to strømninger.

Diskursanalysen stammer fra sprogvidenskaben og samfundsvidenskaberne importerede en lang række problemer sammen med diskursanalyserne. Socialkonstruktivismen er det største af dem. Hvis sproget skaber den sociale ? og måske også den fysiske ? Verden, kan det hævdes, at det er vilkårligt, hvordan vi skaber denne verden. Man kan hævde, at enhver beretning om, hvordan den sociale verden er skabt eller tager sig ud, er lige så god som enhver anden. Resultatet er i mange tilfælde en videnskabelig relativisme, som sætter sig brede spor i forskningen ? Og forsumper den til et intellektuelt morads, hvis den ikke kritiseres umisforståeligt kontant?

De fleste diskurs-arbejder flirter med konstruktionsbegrebet uden at gøre sig konsekvenserne klare. Diskurs og konstruktion handler om diskursanalysernes og de sociale konstruktioners historie og aktuelle problemer og forsøger gennem kritiske analyser af en række nye danske bidrag at gøre den kritiske diskussion af diskursanalyserne nødvendig og uundgåelig.

Yderligere information

Forfatter(e)Nils Bredsdorff
KategoriStudiebøger
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788787811774
SprogDansk
ISBN-108787811774
IndbindingHæftet
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
62.338 anmeldelser

Det er et vigtigt princip hos Gucca, at handel på nettet er nødt til at være hurtigt, billigt og sikkert for vores kunder.

Det vigtigste er sikkerheden

Sikkerheden er uhyre vigtig, når man handler online, og vi vægter naturligvis sikkerheden højt. NETS er den grundlæggende garanti for sikker betaling på Internettet, og vores Internet betalingsløsning er naturligvis NETS godkendt. Så online handel og betaling hos Gucca er ensbetydende med 100% sikkerhed.

Du har naturligvis 100 dages returret på dit køb

Lige meget hvad du køber via Gucca.dk, giver vi altid 100 dages fuld returret. Det betyder ganske enkelt, at hvis du af en eller anden årsag ikke måtte ønske din vare, så returnerer du blot varen, og dine penge bliver refunderet. Før du sender din vare retur, har du altid den mulighed at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl.

Sikker og hurtig levering

For os er det essentielt, at du får leveret din vare så hurtigt og sikkert som muligt. Hvis vi er lagerførende, så vil du typisk få varen leveret indenfor 1-2 hverdage. Husk, at du kan få den præcise lagerstatus på hver enkelt vare. Vi sidder klar på e-mail og ved telefonen, hvis du er i tvivl om leveringstid og lagerstatus.

Online betalingsmuligheder

Det er muligt at vælge imellem flere typer betalinger, når du køber hos Gucca. Du kan altid gøre brug af netop den mulighed, der passer dig bedst. Lige meget hvad du vælger, kan du føle dig tryg og sikker, når du handler hos os. Her finder du alle vores betalingsmuligheder. Først når dit produkt bliver sendt, bliver beløbet trukket fra din bankkonto.

Du har altid mulighed for personlig assistance hos vores kundeservice

Skulle du støde på problemer eller have spørgsmål, når du besøger Gucca.dk, beder vi dig tage kontakt til os omgående. Vores kundeservice er åben imellem klokken 10-15 på hverdage, og vi er altid klar til at hjælpe dig - med et smil og godt humør.

Følg ordren hele vejen

Hvis du ønsker det, så har du mulighed for at spore din forsendelse, fra det øjeblik vi afsender ordren, til den er kommet. Du kan besøge din personlige ordreside, så snart dit køb er færdiggjort. På ordresiden kan du følge med i, hvornår dine varer er blevet sendt afsted. Og i det øjeblik vi sender din pakke, modtager du en e-mail med leveringsinformation fra os.

Kundernes vurdering

Bedøm produktet