menuGucca.dk - Logo
BytteretVi bytter alle varer til den 31. januar

Filosof Digter Maler - DVD

Tre film af filminstruktøren Claus Bohm fra hhv. 1996, 2000 og 2003, samlet på en dvd. Omslagsgrafiker: K Grafik Tre spændende, dokumentarlignende film af den danske instruktør Claus Bohm.... Læs mere.
189,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Vi bytter til 31. januar

Tre film af filminstruktøren Claus Bohm fra hhv. 1996, 2000 og 2003, samlet på en dvd.

Omslagsgrafiker: K Grafik

Tre spændende, dokumentarlignende film af den danske instruktør Claus Bohm. Bohm går filosofisk til værks når han dykker ned i de tre fokusemner for filmene: Filosof, Digter og Maler.


Filosof
Hvad er en filosof? Hvordan ser han ud? Hvad tænker han? Hvordan siger han det? Denne film handler om fire originale, danske tænkere i vor tid: Ole Fogh Kirkeby, Villy Sørensen, Hans-Jørgen Schanz og Per Aage Brandt. Hvor forskellige de end er, brænder de for spørgsmål, vi alle er fælles om: Hvad er mennesket, bevidstheden, eksistensen, sproget, myten, livets mening, døden og det gådefulde? Det er en portrætfilm og vi er tæt på det mest spændende i verden: et menneskes ansigt, ordets dramaturgi, sprogets mening. Filmen handler om en filosofisk og metafysisk tilgang til verden og derfor også om menneskets undren, erkendelse og smerte.

Digter
Hvad er en digter? Hvad er et digt? Hvad er skønhed? Det er nogle af de spørgsmål, der stilles i filmen »Digter". Filmen er en personlig skildring af ti yngre digtere, der har været med til at præge 1990'ernes danske lyrik. Med rejsen som tema bevæger filmen sig igennem forskellige rum, elementer og digteriske landskaber. Ti forskellige stemmer med hvert sit temperament, men fælles om en drift mod digtet, sproget og verdenen.De medvirkende er Nicolaj Stochholm, Naja Marie Aidt, Niels Lyngsø, Annemette Kure Andersen, Morten Søndergaard, Karen Marie Edelfeldt, Janus Kodal, Katrine Marie Guldager, Christian Dorph og Lene Henningsen.

Maler
Hvordan skabes kunsten? Hvilke tanker gør en maler sig om sit billede? Hvad er det for kræfter, der styrer hans arbejde? Filmen er en rejse igennem fire maleres atelierer i Dorset (England), København og Berlin og handler om kunst som håndværk og erkendelsesform. I en stram og enkel form forsøger filmen gennem sine portrætter at skabe en oplevelse af og indsigt i nogle af billedkunstens hemmeligheder og spørgsmål.

Se mere i:

Fakta

UdgivelsesdatoEr udgivet
Produktionsår2011
GenreDiverse
SprogDansk
InstruktørClaus Bohm
SkuespillereClaus Bohm
TagsFilosof Digter Maler, Dvd, Movie

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

35.207 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner