Fødselsdagsudsalget slutter snart
close

Danmark Set Gennem Et Cykelhjul - Martin Zerlang - Bog

Indbinding: Indbundetinfo
289,95 kr
Forlagets pris 399,95 kr
Du sparer 110,00 kr (28%)
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 62.366 Anmeldelser

Beskrivelse

Bogen er en enestående undersøgelse af cyklens kulturhistorie i Danmark fra de første forsigtige træd i pedalerne i det 19. århundrede og frem til moderne tid, hvor cyklen har indtaget bybilledet som en signatur for bæredygtig, sund livsstil.

Martin Zerlang viser i denne bog, at cyklens historie fører vidt omkring. Opfindelsen af gummihjulet, der fra 1880’erne får det nye transportmiddel til at glide lystigt ud ad de europæiske veje, har samtidig tråde til det, man kalder rubber capitalism. I Introduktion til vor Tidsalder (1915) skitserer Johannes V. Jensen, med udsigt til gummiplantagerne i Indien, denne historie: ”… det er rubber alt sammen herude, fra Ceylon til Malakkahalvøen og Hollandsk Indien.” Han understreger imidlertid også, at der er en særlig dansk vinkel på cyklen: ”I intet andet Land jeg kender har Cyklen en saadan Udbredelse som i Danmark”, skrev han i Aarbog 1916, hvor han også mente, at den passede til noget i befolkningens karakter, ”i sin Stil demokratisk, typisk dansk.” Lige siden ’velocipeden’ i 1881 blev introduceret i Tivoli, ovenikøbet med musikalsk akkompagnement ved H. C. Lumbye, har cyklen været allestedsnærværende i dansk kultur, og hvis dens popularitet dalede en smule med bilens gennembrud, så har den i de senere år fået en kæmpe renæssance, godt støttet af et nyt fokus på værdier som sundhed og bæredygtighed, ikke mindst i København, hvor bedre cykler, bedre cykelstier, bedre cykelparkering og udvikling af cykelbroer har bragt hovedstaden op på de internationale cykelbyers sejrsskammel.

Landskabet, byernes udformning og befolkningens karakter har medvirket til at gøre cyklen til danskernes nationale køretøj. Cyklens lange historie i Danmark har således gennem mere end 100 år været koblet til noget særligt dansk, og det har manifesteret sig i kunst, litteratur, musik, arkitektur og film, hvortil selvfølgelig kommer cykelsporten. Bogen tilbyder for første gang et samlet overblik over cyklens danske kulturhistorie, som belyses gennem et analytisk blik på et rigt udvalg af kulturens og kunstens kommentarer til den danske cykelkultur.

Yderligere information

SerieCykelbøger
Forfatter(e)Martin Zerlang
KategoriBøger
Genre(r)Kunst Og Kultur
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788712056690
SprogDansk
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
62.366 anmeldelser

At gøre e-handel til en hurtig, billig og sidst men ikke mindst sikker oplevelse for brugerne, har fra dag 1 været en af Gucca's topprioriteter.

Sikkerheden kommer altid først

Hos Gucca.dk prioriterer vi sikkerhed højest, og vi ser den, som det vigtigste element ved e-handel. NETS har godkendt vores løsning for online betaling, og det er den grundlæggende garanti for sikkerheden bag din Internetbetaling. Køb og betaling er derfor fuldstændig sikkert.

Fortryder du købet, har du altid mulighed for at returnere indenfor 100 dage

Gucca.dk yder altid 100 dages returret, og det uanset hvilket produkt du måtte have købt hos os. Så fortryder du af en eller anden grund dit køb, og ikke måtte ønske at beholde varen, kan du selvfølgelig returnere dine varer og få dine penge retur - uden spørgsmål. Du kan med fordel tage kontakt til os, før du vælger at returnere din vare til os.

Kort leveringstid

For os er det meget vigtigt, at du får leveret dit produkt så hurtigt og sikkert som muligt. Hvis vi er lagerførende, vil du som regel få varen leveret indenfor 1-2 hverdage. Du kan altid se den nøjagtige lagerstatus på det enkelte produkt. Du har altid mulighed for at sende en e-mail eller ringe til os, hvis du er i tvivl om lagerstatus eller leveringstid.

Sådan kan du betale

I vores webshop har du mulighed for at vælge mellem forskellige typer betalingsmetoder. Du bør naturligvis benytte den betalingsmulighed, der passer lige til dig. Lige meget hvilken betalingsmulighed, du benytter - kan du altid føle dig tryg og sikker. Se de betalingsmuligheder du har hvis du klikker på førnævnte link. Når du vælger at betale med betalingskort, så trækker vi først pengene, når vi sender dig dit produkt.

Vi tilbyder naturligvis professionel assistance, når du har behov for det

Skulle det ske, at du har problemer eller spørgsmål undervejs, ringer eller skriver du selvfølgelig bare til os. Vi er åben for henvendelser mellem kl. 10-15 på hverdage, og med et smil og godt humør tager vi imod din henvendelse.

Se forsendelse hele vejen til din adresse

Efter du har købt dine varer, kan du se din ordre, og vide hvornår du modtager den. Når du fuldender købet, kan du bagefter få adgang til din egen personlige ordreside. På din personlige ordreside er det muligt at se, hvornår vi sender din pakke. Og i det øjeblik vi afsender din pakke, vil du modtage en mail med leveringsinformation fra os.

Kundernes vurdering

Bedøm produktet