menuGucca.dk - Logo

Sygeplejens Fundament - Steen Hundborg - Bog

Denne nye udgave af Sygeplejens fundament er en stærkt revideret, udbygget og opdateret udgave, som kan anvendes som grundbog på alle sygeplejerskeuddannelsens 14 teoretiske og kliniske moduler. ... Læs mere.
889,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 2-5 hverdage
  • 30 dages returret

Denne nye udgave af Sygeplejens fundament er en stærkt revideret, udbygget og opdateret udgave, som kan anvendes som grundbog på alle sygeplejerskeuddannelsens 14 teoretiske og kliniske moduler.

Bogens 61 kapitler er organiseret i forhold til sygeplejens virksomhedsområde: at udføre, formidle, udvikle og lede sygepleje. Der indledes med en række kapitler, som beskriver generel viden rettet mod sygeplejeprofessionens grundlag. Her gives en indføring i fagets udvikling, genstandsfelt, teknologi og sygepleje, interkulturel sygepleje, værdier, metoder, teorier og anerkendte sygeplejeteoretikeres syn på sygepleje.

Dernæst følger 29 kapitler, som alle har fokus på klinisk sygepleje. Kapitlerne i relation til den ledende funktion giver en indføring i bl. a. patientsikkerhed, sygeplejedokumentation, evidens i sygepleje og accelererede patientforløb. De formidlende kapitler har bl. a. fokus på sygeplejerskens kommunikation og pårørende i sundhedsvæsenet. Endelig har den udviklende del, som afslutter bogen, fokus på teoriudvikling og vidensdeling i sygepleje, sygeplejeforskning og -videnskab.

Som noget nyt inden for lærebogsområdet er bogen kompletteret med en hjemmeside, www. supplerendemateriale. dk, hvor der findes supplerende materiale i form af cases, studiespørgsmål, links til relevante hjemmesider, videoklip, fotos, øvelser og meget andet, som løbende bliver opdateret og udviklet i overensstemmelse med vidensudviklingen.

63 eksperter bidrager i værket, hvoraf flertallet er sygeplejesker med master- eller kandidatuddannelser og flere med ph. d.-grader.

Bogen er tænkt som et grundbogsværk til sygeplejestuderende, men på grund af det høje faglige niveau kan bogen med fordel også anvendes som opslagsværk i klinisk praksis, på efter- og videreuddannelse inden for sygeplejen samt på andre sundhedsuddannelser.

Fakta

Forfatter(e)Steen Hundborg Birgit Lynggaard
Genre(r)Sygepleje
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788717042285
ISBN-108717042285
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave2
Oplag1
Sidetal800
DimensionerBredde: 17.9Cm - Højde: 24Cm
TagsSygepleje, Sygeplejens Fundament, Studiebøger, Bog

Niveau: fagligt niveau. Indhold: Generelle del (Sygeplejens historie. Sygeplejerskers virskomhedsområde og profession. Sygeplejens genstandsfelt. Patientologi. Curologi. Sundhed og sygdom. Undervisningssamtalen i sygeplejen. [...] Teknologi og sygepleje. Stress, uro og angst. Mestringsstrategier. Interkulturel sygepleje. Sygeplejeprocessen. Kvalitative metoder i sygeplejen. Den kvantitative metode i sygeplejen. Teorier i sygepleje. Sygeplejeteoretikere - en historisk oversigt. Værdier, etik og moral i i sygepleje. Omsorg, sygepleje og samfund. Aldersbegreber i sygepleje : livsaldre, livsfaser og livsssituationer. Køn og sygepleje. Døden og sorgprocessen) Udøvende sygepleje (Sundhedsfremmende, -bevarende og forebyggende sygepleje. Behandlende sygepleje. Lindrende sygepleje. Rehabiliterende sygepleje. Infektionshygiejne i sundhedssektoren. Inaktivitet og immobilitet. Kroppens pleje. Mundpleje. Kropstemperatur og måling af temperatur. Sår. Tryksår. Hvile, søvn og træthed. Akutte smerter. Kroniske smerter. Seksualitet. Respiration - åndedrættet. Kredsløbet. Væske- og elektrolytbalancen. Ernæring. Kvalme og opkastning. Udskillelse af fæces. Urinudskillelse. Kronisk sygdom og lidelse. Akut og kritisk sygepleje. Førstehjælp (genoplivning) og småskader. Præ- og postoperativ sygepleje. Kirurgisk stressrespons. Sygepleje til socialt udsatte grupper. Sygepleje til patienter med sansesvigt) Ledende sygepleje (Sundhedsloven. Patientsikkerhed. Interprofessionel praksis i sundhedsvæsenet. Sygeplejedokumentation. Evidens i sygepleje. Accelerede patientforløb) Formidlende sygepleje (Sprog og kommunikation i sygepleje. Patient-sygeplejerske-relationen. Pårørende i sundhedsvæsenet) Udviklende sygepleje (Videndeling i sygeplejepraksis. Viden, teori i, for og om sygepleje, sygeplejeforskning og -videnskab i Danmark)

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

33.809 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner