menuGucca.dk - Logo

Syv Aar For Lea - Sonja Hauberg - Bog

Sonja Hauberg fik i 1944 sit gennembrud med romanen Syv Aar for Lea, der blev en anmelder- og publikumssucces af dimensioner. Bogen blev især fortolket som et angreb på den sorte skole i stil med... Læs mere.
149,95 kr
  • Forudbestil nu
  • Levering: 14/11/2019
  • 30 dages returret

Sonja Hauberg fik i 1944 sit gennembrud med romanen Syv Aar for Lea, der blev en anmelder- og publikumssucces af dimensioner. Bogen blev især fortolket som et angreb på den sorte skole i stil med Hans Scherfigs Det forsømte Forår, og titelsymbolikken synes at bekræfte det: Ungdommens livslyst kvæles af skolen, eller – med henvisning til 1. Mosebog: Jakob arbejdede i syv år for at vinde sin elskede Rakel, men måtte nøjes med Lea. Haubergs kritik har imidlertid et andet fokus – især fordi det er en kritik af en anden slags skole. Vel er der brutale og fordomsfulde lærere som hos Scherfig, men de største problemer ligger i formidlingen af et fagligt stof, der aldrig sættes spørgsmålstegn ved, og i en undervisning, der bestemmes af skemalægningen, ikke af det, eleverne har behov for at vide. Hovedpersonen Ruth udsættes som gymnasiast for en naturvidenskabelig lærdom, hun ikke har anlæg for eller interesse i, og gennem hendes historie oplever man, hvordan skolen belønner en overfladisk tilegnelse af viden, der favoriserer distanceblænderi. Og dermed også en selvtilstrækkelighed, som har politiske følgevirkninger. »Nu har I puklet og puklet og været døve og blinde i 3 Aar, hvad kommer Spanien jer ved, lad dem forbløde, lad dem raadne op, hvad rager det jer, naar I bare har jeres Eksamen, jeres Snobberi, jeres Karakterer«, lyder opråbet et sted.                       Syv Aar for Lea gjorde Sonja Hauberg landskendt trods forfatterskabets beskedne størrelse; romanen tildeltes Politikens kunstnerpris i 1944. Dens skolepolitiske debat er stadig yderst aktuel, men især har romanen værdi, fordi dens skildringer af de unge gymnasiasters indre liv forekommer autentiske og vedkommende. Udgiver: Tekstudgivelse og efterskrift ved Søren Schou, noter ved Lasse Stein Holst

Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen

Sikker e-handel

Billig, hurtig og sikker e-handel er noget, som vi bestræber os på, at kunderne altid får hos Gucca.dk.

Det vigtigste er sikkerhed

Online handel skal være sikkert for brugerne. Vi vil derfor aldrig gå på kompromis med sikkerheden. Vores Internet betalingsløsning er godkendt af NETS, hvilket er den overvejende garanti for betalingssikkerheden. Så online køb og betaling hos os er altid ensbetydende med fuld sikkerhed.

Gucca.dk yder naturligvis altid 30 dages fuld returret

Uanset hvad du køber hos Gucca, yder vi altid 30 dages fuld returret. Med andre ord, hvis du fortryder købet, kan du returnere din vare tilbage til os uden videre, og derefter vil vi sørge for, at dine penge bliver sendt tilbage. Inden du sender dit produkt tilbage, så har du altid den mulighed at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl.

Hurtig og sikker levering

Det er vigtigt, at du som vores kunde får tilsendt dit produkt både hurtigt og sikkert. Indenfor 1-2 hverdage vil du få din vare tilsendt. Det eneste som kan udskyde leveringstiden, er, hvis den mod forventning ikke er på lager. Bemærk, at du kan se den præcise lagerstatus på hvert enkelt produkt. Vi sidder klar ved telefonen og på e-mail, hvis du har spørgsmål til lagerstatus og leveringstiden.

Hvordan ønsker du at betale?

I vores shop er det muligt at vælge mellem flere forskellige betalingsmetoder. Her bør du selvfølgelig benytte den betalingsform, der passer bedst til dig. Det er den samme høje sikkerhed, uanset hvilken betalingsmulighed du vælger. Se alle vores betalingsmuligheder ved at klikke på førnævnte link. Først når din vare bliver sendt, bliver beløbet trukket fra din bankkonto.

Kundeservice - få personlig assistance

Skulle der opstå spørgsmål eller problemer undervejs, skriver eller ringer du naturligvis bare til os. Du kan sende e-mail eller ringe til os alle hverdage imellem kl. 10-15, og vi er klar ved telefonen eller på e-mailen til at give dig profressionel hjælp med et smil på læben og i godt humør.

Track ordren hele vejen til din adresse

Hvis du har behov for det, så har du mulighed for at tracke din ordre, fra det øjeblik vi afsender ordren, til den er dig i hænde. Efter gennemførsel af købet kan du få adgang til din ordreside. Du kan se, hvornår vi afsender dine produkter, på ordresiden. Du modtager også en mail med leveringsinformation fra os i samme øjeblik, vi afsender din pakke.

Fakta

Forfatter(e)Sonja Hauberg
Genre(r)Skønlitteratur
Udgivelsesdato14/11/2019
ISBN-139788775332472
ISBN-108775332472
IndbindingIndbundet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal400
TagsSyv Aar For Lea, Bøger, Bog

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

34.088 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner