• Altid lave priser og hurtig levering
  • "Fremragende" på Trustpilot - 56.194 anmeldelser
  • Gratis levering over 799 kr.
menuGucca.dk - Logo

The Silence - Torben Weirup - Bog

Indbinding: Indbundet
A narration about Ingvar Cronhammar. Torben Weirup har skrevet og Jens Lindhe har fotofgraferet en monografi om billedkunstneren Ingvar Cronhammars værker. Ingvar Cronhammars kunst rummer en side,... Læs mere.
309,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

A narration about Ingvar Cronhammar.

Torben Weirup har skrevet og Jens Lindhe har fotofgraferet en monografi om billedkunstneren Ingvar Cronhammars værker. Ingvar Cronhammars kunst rummer en side, der af mange er upåagtet – arbejdet med det arkitektoniske. Dette arbejde repræsenterer et utrolig væsentligt bidrag til den til enhver tid aktuelle debat om arkitekturens hele grundlag og betydning.

Bogen indkredser dette særlige felt i tekst og billeder, der ikke er de velkendte billeder, men nyoptagelser der viser Cronhammars slagkraft, klarhed og renhed. I kunsten og i de arkitektoniske rum – og i samarbejde med en lang række arkitekter. Weirup forklarer de kendte og de mange – hvoraf flere aldrig tidligere har været publiceret – arbejder i forhold til hele Cronhammars værk.

Bogens forord: Richard Serra blev i et interview, af en – måske lidt vel frisk – interviewer spurgt om, hvorfor han aldrig var blevet arkitekt i stedet for billedkunstner. Svaret kom med et ondt blik på kameraets øje: »Plumbing!« For der er så meget arkitekter er tvunget til at tænke på – ting, der ikke befordrer værket, men tit og ofte forplumrer det. Måske endog så radikalt, at der aldrig kan blive tale om et værk, men blot byggeri – tag over hovedet, tørre sokker, et sted at sove. Alt det som kunstnere ikke forstår, at arkitekter finder sig i – dét at sætte værket over styr til fordel for føringer af vandrør.

Ingvar Cronhammar hører til det fåtal af kunstnere, der forstår arkitektens virkelighed og forstår at navigere i forhold til begrænsningerne og omstændighederne og alligevel være i stand til at fastholde den værkkarakter, der er billedkunstens kvalitet. Måske er netop dét årsagen til, at Cronhammars livsværk indtil nu rummer så mange værker med arkitektonisk størrelse og kvalitet. Det falder ham tilsyneladende let, selvom processen fra idé til færdigt byggeri eller installation ikke fritager ham for at skulle svare på billedkunstens vegne, og derfor den samme angstfyldte proces, som er billedkunstens mørke skyggeside.

Cronhammars arbejde med det arkitektoniske handler om kontrol. Kontrol over stedet, der scannes og indleves og tolkes. Dernæst kontrol med teknikken, efterfulgt af materialerne og i sidste instans kontrol over de håndværkere, der udfører værket. Det mentale i værket og evnen til at udtrykke sig skarpt og konsekvent forlader ikke Cronhammar, mens han etablerer kontrol. Snarere tværtimod. Det virker som om det rent kunstneriske i udviklingen af et værk næres af netop de begrænsninger, som stedet, teknikken, materialerne og hånd-værkerne giver. Som hos de bedste arkitekter, men resultatet er stadig billedkunst.

Som udøvende arkitekt er det derfor inspirerende at følge eller afdække årsager og virkninger i udviklingen af et værk, når det – som hos Cronhammar – har det arkitektoniske som afsæt. Det er på arkitektfagets vegne både inspirerende, men også lidt beskæmmende, at se, hvordan et kunstnerisk og kreativt beredskab som Cronhammars kan drive det arkitektoniske helt til randen af den mentale afgrund, den bedste billedkunst mestrer.

Beskæmmende netop fordi så meget bygningskunst forbliver byggeri langt fra den kunstneriske afgrund, langt fra de radikale rumligheder, der burde være arkitekturens kernekompetance. Inspirerende er derfor de mange samarbejdsprojekter, Cronhammar har indgået i med både bygnings- og landskabsarkitekter. For alle de arkitektfaglige begrænsningerer omgået, og projekterne er endt et sted, de ikke var endt, hvis ikke Cronhammar havde skubbet arbejdet og beslutningerne tæt på afgrunden.

Cronhammars radikale arbejde med det arkitektoniske har været årsagen til denne bog. Fotografen har derfor haft det arkitektoniske klart på nethinden som en væsentlig pointe, mens fotografierne fandt deres fortællelogik. Men Cronhammars værk kan trods alt kun forklares fuldstændigt gennem billedkunstens optik, så det er netop, hvad bogens forfatter indkredser.

Jens Bertelsen, arkitekt maa og forlægger, september 2008 Forfatteren Torben Weirup har været kunst- og arkitekturanmelder på Berlingske Tidende siden 1989, og forfatter til bøger om forskellige billedkunstnere, bl. a. Tróndur Patursson, Bjørn Nørgaard og Thomas Kluge.

Arkitekturfotografen og arkitekt maa Jens Lindhe har fotograferet til en lang række bøger, og har for sit arbejde modtaget Fogtdals Fotografpris, diplom fra Foreningen for Boghaandværk, blevet udvalgt til Årstidens Bog, modtaget Dreyers Arkitekturpris, Dansk Svensk Kulturfonds Årspris og Papyrusprisen. Akademiet har tildelt Jens Lindhe Thorvald Bindesbøll medallien.

Bogen er udgivet med støtte fra: Kunststyrelsen, Fonden Realdania Margot og Thorvald Dreyers Fond, Lillian og Dan Finks Fond, Helle Mau Jensen og døtres almennyttige fond, Midtjysk Skole- og Kulturfond, Herning Kunstmuseum, Nordjyllands Kunstmuseum, Bornholms Kunstmuseum, Sydbank Sønderjyllands Fond

Sikker e-handel

Hos Gucca har vi fokus på at gøre online handel sikkert, billigt og hurtigt for brugerne.

Sikkerhed frem for alt

Handel på nettet skal være helt sikker for vores brugere. Vi vil derfor aldrig kompromittere sikkerheden. NETS er den primære garanti for sikker betaling på Internettet, og vores online betalingsløsning er naturligvis NETS godkendt. Derfor er køb og betaling online altid 100% sikkert hos os.

Vi tilbyder 30 dages fuld returret hos os

Vi giver altid 30 dages returret, og det er uagtet hvilke varer, du har købt hos os. Med andre ord betyder det, at hvis du af forskellige grunde ikke måtte ønske at beholde varen, kan du sende varen tilbage til os, herefter refunderer vi dine penge. Vi er naturligvis klar med rådgivning og svar, såfremt du måtte ønske at returnere dit produkt.

Kort leveringstid

Som vores kunde, skal du selvfølgelig ikke vente i alt for lang tid på dit produkt. Vi leverer hurtigt og sikkert. Hvis vi er lagerførende, vil du typisk få varen leveret indenfor 1-2 hverdage. Bemærk, at du ved hver enkelt vare har mulighed for at følge nuværende lagerstatus. Vi sidder klar på e-mail og ved telefonen, hvis du har spørgsmål til lagerstatus og leveringstid.

Vælg din betaling

I vores webshop er det muligt at vælge blandt adskillige betalingsmetoder. Her skal du naturligvis gøre brug af den betalingsmulighed, der passer lige til dig. Sikkerheden er den samme, uanset hvilken betalingsform du benytter. Her finder du alle vores betalingsmuligheder. Først når dit produkt bliver afsendt, bliver beløbet hævet fra din bankkonto.

Kundeservice - altid mulighed for professionel hjælp

Har du spørgsmål, eller opstår der problemer i forbindelse med dit besøg på Gucca.dk, så tag kontakt til os. Du kan sende e-mail eller ringe til os mellem klokken 10-15 alle hverdage, og vi er klar til at hjælpe dig - med godt humør og et smil.

Du kan tracke din forsendelse

Vi giver dig selvfølgelig mulighed for at spore forsendelsen hele vejen til den er ankommer. Når du har betalt og modtaget din kvittering, får du mulighed for at tilgå din egen ordreside. På din personlige ordreside har du mulighed for at se, hvornår dine varer er blevet sendt afsted. Vi sender en mail med leveringsinformation til dig, i samme øjeblik vi har afsendt din ordre.

Fakta

SerieIngvar CronhammarThomas Kluge
Forfatter(e)Torben Weirup
KategoriBøger
Genre(r)Kunst Og Kultur
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788791984044
ISBN-108791984041
IndbindingIndbundet
SprogEngelsk
Udgave1
Oplag1
Sidetal311
DimensionerBredde: 25Cm - Højde: 28.3Cm
GenvejeIngvar Cronhammar - BøgerThomas Kluge - Bøger
TagsThe Silence, Bøger, Bog


Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse