menuGucca.dk - Logo

Arbejdsmarkedsrelationer I Danmark - Carsten Strøby Jensen - Bog

Indbinding: Hæftet
Det danske arbejdsmarked er blandt de mest kollektivt organiserede arbejdsmarkeder i verden. Kollektive overenskomster spiller en meget stor rolle på arbejdsmarkedet, ligesom fagforeninger og... Læs mere.
379,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

Det danske arbejdsmarked er blandt de mest kollektivt organiserede arbejdsmarkeder i verden. Kollektive overenskomster spiller en meget stor rolle på arbejdsmarkedet, ligesom fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer spiller en helt central rolle for hvilke initiativer der tages på arbejdsmarkedet.

Bogen giver en samlet fremstilling af udviklingstræk i arbejdsmarkedsrelationerne på det danske arbejdsmarked. Der sættes fokus på fagforeninger, på arbejdsgiverorganisationer og diskuteres årsager til medlemskab eller mangel på samme. Og der sættes fokus på aktuelle udviklingstræk i det danske overenskomst- og aftalesystem både på det private og det offentlige arbejdsmarked.

Bogen indeholder desuden internationale og komparative kapitler, der perspektiverer udviklingen i Danmark i lyset af EU, globaliseringen og udviklingstendenser i andre europæiske lande. Herunder diskuteres forholdet mellem ledelse og medarbejdere på virksomheder i Danmark, sammenlignet med andre lande.

I bogen gennemgås og diskuteres en række forskellige teorier om arbejdsmarkedsrelationerne gående fra teorier om de industrielle relationer relateret til teorier om fx kollektiv handlen, Human Resource Management, kritisk teori, traditionel systemteori og teorieromstrategiske valg.

Carsten Strøby Jensen er mag. art. et dr. scient. soc., lektor i Sociologi og arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet, Sociologisk Institut.

Fakta

Forfatter(e)Carsten Strøby Jensen
Genre(r)Erhverv
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788757417777
ISBN-108757417776
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag2
Sidetal320
DimensionerBredde: 15.7Cm - Højde: 23.2Cm
TagsArbejdsmarkedsrelationer I Danmark, Bøger, Bog


Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse