Dem, Der Ikke Tier - Peter Øvig Knudsen - Bog

8 anmeldelserIndbinding: Indbundetinfo
239,95 kr
  • local_shippingKun få på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 0 anmeldelser

Beskrivelse

Når ofre bliver helte: Seksuelle overgreb på danske børnehjem.

Da Peter Øvig gravede sig ned i en research om seksuelle overgreb mod børn på danske børnehjem, viste der sig et uhyggeligt billede: Overgrebene var omfattende, velorganiserede og stod ofte på over flere årtier. Samtidig viste det sig, at både børn og ansatte på børnehjemmene havde forsøgt at råbe ledelse og myndigheder op, alt sammen forgæves.

Gennem otte års arbejde mødte Peter Øvig en række tidligere børnehjemsbørn, som fortalte om organiserede seksuelle overgreb, de havde oplevet på børnehjem rundt i landet, især i 1960’erne og -70’erne. Trods stor modvilje imod at bevæge sig ind i mørket med dem, tænkte han, at det var helt nødvendigt at lade deres stemmer og fortællinger blive hørt.

De tidligere børnehjemsbørns åbenhed er et lyspunkt sammen med historien om den nu 88-årige psykolog Oskar Plougmand, der i 1970 blev ansat i Børneforsorgen som tilsynsførende med omkring hundrede danske skole- og børnehjem. Som den første nogensinde begyndte han at tale med børnene, når han tog på inspektionsbesøg. Dermed opdagede han nogle af de massive overgreb, eksempelvis de tragiske forhold på det i dag mest kendte af børnehjemmene, Godhavn.

Det var en af BZ’erne fra Peter Øvigs BZ-bog, Hans Horst, der præsenterede ham for Oskar i 2016 og forklarede, at han var en danmarkshistorisk helt, nemlig ”vor tids Peter Sabroe”. Sammen med de tidligere børnehjemsbørn og -ansatte fortæller Peter Øvig historien og giver rum for åbenhjertige og hjerteskærende samtaler, når børnehjemsbørnene mange år efter bryder tavsheden og ofte med store psykiske omkostninger fortæller om det mest skamfulde.

Peter Øvig har valgt at fokusere på to langvarige og særligt grusomme begivenhedsforløb, som formentlig ikke er så enestående endda: Dels historien om det lutherskmissionske børnehjem Solgården i Tarm, hvor forstanderen i over femten år konsekvent misbrugte pigerne. Dels historien om Det Kongelige Opfostringshus i nordsjællandske Hellebæk, hvor skolens socialrådgiver og flere af lærerne i en tyveårig periode misbrugte drengene, blandt andet under bedøvelse. I begge tilfælde har et stort antal mennesker, dels lokalt, men også i Luthersk Missions landsledelse og i Københavns Kommune kendt til misbruget, idet både børn og ansatte anmeldte det. Men anmeldelserne blev alle afvist eller undertrykt.

"Dem, der ikke tier" handler om betydningen af at få talt om det skamfulde og traumatiserende, der er overgået små børn i statens varetægt.

Omslagsgrafiker: We Are Popular v/Christian Ramsø

Yderligere information

Forfatter(e)Peter Øvig Knudsen
KategoriBøger
Genre(r)Biografier
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788702401578
SprogDansk
ISBN-108702401578
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
0 anmeldelser

At gøre online handel til en hurtig, billig og ikke mindst sikker oplevelse for dig, har siden starten været vores topprioritet.

Frem for alt andet har vi fokus på sikkerheden

Online handel skal være sikkert for brugerne. Vi vil derfor aldrig kompromittere sikkerheden. For at få den optimale garanti for sikkerheden ved betaling online, har vi opnået at få NETS til at godkende vores betalingsløsning. Derfor er køb og betaling online fuldstændig sikkert hos Gucca.

Fortryder du købet, har du altid mulighed for at returnere indenfor 100 dage

De 100 dages returret er naturligvis gældende for alle produkter hos Gucca. Det betyder, at hvis du af den ene eller anden grund alligevel ikke ønsker din vare, så send blot varen tilbage til os, og du vil få dine penge refunderet. Før du returnerer varen til os, er det altid en fordel, hvis du kontakter os forinden.

Lynhurtig levering

Vi har den klare holdning, at det er vigtigt, at du som kunde får dit produkt tilsendt hurtigt og sikkert. Hvis vi er lagerførende, vil du typisk modtage varen indenfor 1-2 hverdage. Den nøjagtige lagerstatus er tydelig ved hver enkelt vare. Du kan altid sende en e-mail eller ringe, hvis du er i tvivl om lagerstatus eller leveringstiden.

Hvordan ønsker du at betale?

Når du køber hos Gucca, er det muligt at vælge mellem forskellige muligheder for betaling. Du kan altid gøre brug af netop den mulighed, der passer dig bedst. Uanset hvilken betalingsmulighed, du gør brug af - kan du føle dig sikker og tryg. Se vores betalingsmuligheder ved at klikke på førnævnte link. Husk at pengene først trækkes fra din konto, den dag vi afsender varen til dig - hvis du anvender betalingskort.

Kundeservice - altid adgang til personlig hjælp

Skulle det ske, at du har spørgsmål eller problemer undervejs, er du selvfølgelig velkommen til at tage fat i os. På hverdage mellem kl. 10-15 sidder vi klar på e-mail og ved telefonerne, og vi tager imod din henvendelse med godt humør.

Sådan tracker du din ordre

Hvis du ønsker det, så har du mulighed for at følge forsendelsen, fra det sekund vi sender ordren, til den er dig i hænde. Når du modtager din kvittering, efter betaling er foretaget, så får du mulighed for at logge ind på din egen personlige ordreside. Du kan se, hvornår vi sender dine varer, på ordresiden. Når produktet forlader vores lager og er på vej til dig, modtager du en mail fra os.

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Dem, Der Ikke Tier Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser
Bedøm produktet
Ole N.jensen
Bogen blev brugt som gave , jeg kan derfor ikke lave en anmeldelse
Birte Hansen
Det ok
Preben Sørensen
Bogen er på alle måder væsentlig og udsagnene fra de omhandlede personer giver grund til eftertanke.
Men forfatteren sætter sig for meget i centrum i lange passager af bogen - det bliver for meget da det ikke er ham det bør handle om.
Heltedyrkelsen af Oskar Plougmand har jeg det meget svært med, da jeg som ganske ung var på "sommerlejer" hvor Plougmand var "medarbejder" og her gik tingene ikke helt roligt for sig. Her sad lussingerne mv ret så løst
Men han er vel blevet kloger efter at have studeret psykologi.
Det er muligt at også han har påført børn/unge problemer i sin tid hvor han arbejdede i arbejderkvarteret på Vesterbro - bare en tanke

preben
opvokset på Vesterbro
Oehlenschlægersgade
Tine Nicolaisen
Stærk bog som man næsten ikke kan holde ud at læse, men bør læse.
Britta Foldager
En god fortælling om frygtlige forhold på kristen børnehjem. Godt at der er nogen der tør tage problemerne op...!
Anonym
Barske fakta beskrivelse af fakta

Sober skrevet