menuGucca.dk - Logo

Den Fantastiske Litteratur - Tzvetan Todorov - Bog

Indbinding: Hæftet
En indføring. Tzvetan Todorov afstikker i denne banebrydende bog grænserne for en genre: Fantastikken placeres i et grænseområde mellem to tilstødende genrer, og et centralt element i... Læs mere.
169,95 kr
Før: 255,95 krSpar 86,00 kr (34%)
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

En indføring.

Tzvetan Todorov afstikker i denne banebrydende bog grænserne for en genre: Fantastikken placeres i et grænseområde mellem to tilstødende genrer, og et centralt element i bestemmelsen er læserens reaktion på fortællingens fantastiske hændelser.

Ifølge Todorov forudsætter det fantastiske, at et rationelt verdensbillede forefindes, så læseren, konfronteret med det tilsyneladende overnaturliges indgriben, må undres - og dermed bringes til en tøven. Hvad er der her på færde? Er der en mulig naturlig forklaring? Eller må det anerkendes, at naturlovene kan sættes ud af kraft?

Den gådefulde uro og tvivl, som forekomsten af det uforklarlige vækker hos aktørerne - i teksten såvel som hos læseren - er konstitutiv for genren. Det er essentielt, at denne vaklen mellem modstridende forklaringsmodi opretholdes, for vælges den ene eller den anden, forlades også den fantastiske genre. Med afgørelsen bestemmes tekstens genremæssige tilhørsforhold.

Bogen anses for at være hovedværket inden for studiet af den fantastiske litteratur. Todorovs teori står ikke uanfægtet, men siden bogen udkom i 1970, har stort set enhver, der har forsket inden for feltet, relateret sig til Todorovs bestemmelser som et inspirerende udgangspunkt for teoretisk videreudvikling.

Forord af: Jacob Bøggild, Jan E. Gejel

Oversat af: Jan E. Gejel

Illustreret af: Lone Dalgaard

Fakta

Oprindelig titelIntroduction À La Littérature Fantastique
Forfatter(e)Tzvetan Todorov
Genre(r)Kunst Og Kultur
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788779554351
ISBN-108779554350
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave2
Oplag1
Sidetal190
TagsFantastisk Litteratur, Litteratur, Den Fantastiske Litteratur, Bøger, Bog


Niveau: fagligt niveau. Indhold: De litterære genrer Definition af det fantastiske Det uhyggelige og det vidunderlige Poesien og allegorien Det fantastiskes diskurs Det fantastiskes temaer: indledning Jeg-temaerne Du-temaerne Det fantastiskes temaer: [...] konklusion Litteratur og det fantastiske

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse