Fødselsdagsudsalget slutter snart
close

Panoptikon - Bentham - Bog

Indbinding: Hæftetinfo
239,95 kr
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 62.366 Anmeldelser

Beskrivelse

Magtens øje.

"En ny måde, hvorpå den ene bevidsthed kan opnå magt over den anden i et omfang, som ikke hidtil er set." – Således præsenterer den engelske filosof Jeremy Bentham sin bog fra 1791, 'Panoptikon', der skulle blive hans livs besættelse.
Under udnyttelse af en avanceret, cirkulær bygningsstruktur stræber Bentham mod passager for blikket, der gør det muligt at iagttage fangerne i cellerne. Skjult i overvågningslogen ser inspektøren uden selv at blive set og sikrer med ejendommelige procedurer sin usynlighed. Her lever også hans kone og børn, der i indespærringen ikke har anden fornøjelse end at observere fangerne, som var de forbipasserende i storbyen.
Princippet er synlighedens princip, midlet den arkitektoniske indretning. Målet er for Bentham ikke straf og pine, men beslaglæggelse af fangernes arbejde. Som vampyren suger han deres blod, skriver han. Som edderkoppen mærker han hver en bevægelse i sit spind.
Fra fængslerne overfører Jeremy Bentham den nye opfindelse til fabrikkerne og videre til institutioner som hospitaler, galeanstalter og skoler i en bestræbelse på at opnå kontrol over menneskeansamlinger. I en foregribelse af langt senere samfundsudviklinger præsenterer han overvågningsteknikker, der i dag sætter sig igennem med rivende hast.
'Panoptikon' afsluttes med et længere interview med den franske filosof Michel Foucault, der i sin bog 'Overvågning og straf' satte panoptikonet på dagsordenen. “En begivenhed i menneskeåndens historie” kalder Michel Foucault Panoptikon.
Jeremy Benthams 'Panoptikon' er et dybt originalt værk, der mere end to århundreder efter sin udgivelse har fået fornyet aktualitet.

Omslagsgrafiker: Joyce Grosswiler

Oversat af: Vagn Lyhne, Lea Brems

Yderligere information

Oprindelig titelPanopticon, Or, The Inspection-House
SerieKlim KulturklassikereKulturklassiker Klim
Forfatter(e)Bentham Jeremy
KategoriBøger
Genre(r)Kunst Og Kultur
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788779556539
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
62.366 anmeldelser

At gøre nethandel til en billig, hurtig og ikke mindst sikker oplevelse for vores brugere, har siden starten været en af Gucca's topprioriteter.

Sikkerhed er det vigtigste

Ved e-handel er det meget vigtigt, at sikkerheden er up-to-date, og det er derfor et område, vi vægter højt. Der er garanti for betalingssikkerheden, når du køber hos Gucca, for vores online betalingsløsning er godkendt af NETS. Køb og betaling er derfor altid fuldstændig sikkert.

Du har selvfølgelig altid 100 dages fuld returret på dit køb

Der er ingen begrænsninger i din returret. Vi giver 100 dages fuld returret på alle varer. Det medfører ganske enkelt, at hvis du af den ene eller anden årsag alligevel ikke måtte ønske din vare, så send blot din vare retur til os, og dine penge bliver refunderet. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du måtte have spørgsmål, før du returnerer en vare.

Sikker levering med lynets hast

Det er meget vigtigt, at du som kunde hos Gucca får leveret din vare både sikkert og hurtigt. Hvis vi er lagerførende, vil du som regel modtage varen indenfor 1-2 hverdage. På vores shop fremgår lagerstatus ud for hvert enkelt produkt, så du kan altid få svar på, om vi er lagerførende. Er du i tvivl om leveringstid eller lagerstatus, er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Sådan kan du betale

I vores shop har du mulighed for at vælge mellem adskillige betalingsmetoder. Den betalingsform der passer bedst til dig, er naturligvis den du skal gøre brug af. Lige meget hvilken metode du benytter, kan du trygt og sikkert købe hos os. Alle vores betalingsmuligheder kan du se her. Husk på, at hvis du gør brug af kreditkort, trækker vi først pengene den dag vi sender din vare.

Kundeservice - altid mulighed for personlig hjælp

Hvis du i forbindelse med dit besøg på Gucca.dk møder udfordringer eller har spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi er åben for henvendelser imellem kl. 10-15 på hverdage, og vi tager imod din henvendelse med godt humør.

Sådan sporer du forsendelsen

Efter du har bestilt dine varer, kan du altid spore din ordre, og vide hvornår du modtager den. Efter gennemførsel af købet kan du tilgå din personlige ordreside. Her kan du følge med i, hvornår dit produkt afsendes. I det øjeblik varen er på vej til dig, modtager du leveringsinformation herom via e-mail.

Kundernes vurdering

Bedøm produktet