menuGucca.dk - Logo

Det Mørke Kontinent - Frits Andersen - Bog

Afrikabilleder i europæiske fortællinger om Congo. -Afrika - en uhyrlig verdensdel, hvor blodet flyder fra de afhuggede lemmer, og hvor dyriskhed, had, irrationalitet og perversiteter florerer.... Læs mere.
349,95 kr
Før: 369,95 krSpar 20,00 kr (5%)
  • Varen er på lager
  • Levering: 2-5 hverdage
  • 30 dages returret

Afrikabilleder i europæiske fortællinger om Congo.

-Afrika - en uhyrlig verdensdel, hvor blodet flyder fra de afhuggede lemmer, og hvor dyriskhed, had, irrationalitet og perversiteter florerer. Eller hvad? Denne bog beskriver Europas billeder af Afrika og fortæller, hvordan forestillingen om Det Mørke Kontinent er blevet konstrueret i rejseberetninger, vidnesbyrd, reportager og romaner om Congo. Og det var ikke kun den koloniale propaganda, der skabte mareridtet. Også Congo-reformbevægelsen, den første internationale menneskerettighedsbevægelse, dyrkede rædselsfortællingerne - som stadig dominerer.

Bogen krydsforhører en række tekster og forfattere - fra Stanleys og dr. Livingstones rejseberetninger og Conrads Heart of Darkness over Hergés Tintin til nyere dansk og international Congo-litteratur. Med disse vidnesbyrd som baggrund foreslår Det mørke kontinent, at den vestlige verdens holdninger til Afrika - hvad angår bl. a. frihandel, deltagelse, nødhjælp og intervention - har litteraturhistoriske forudsætninger i fortællinger og fortælleformer, der siden 1870 har udviklet sig på globaliseringens og nye mediers betingelser.

Fakta

Forfatter(e)Frits Andersen
Genre(r)Kunst Og Kultur
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788779344587
ISBN-108779344585
IndbindingIndbundet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal695
DimensionerBredde: 16.8Cm - Højde: 25Cm
TagsCongo, Afrika, Historie, Opdagelsesrejser, Kolonialisme, Rejsebeskrivelser, Europæisk Litteratur, Litteraturhistorie, Litterære Motiver, Det Mørke Kontinent, Bøger, Bog

Niveau: forskningsniveau alment niveau. Gennem analyse af en række tekster og forfattere - fra Stanleys og dr. Livingstones rejseberetninger og Conrads Heart of darkness over Hergés Tintin til nyere dansk og international Congo-litteratur - vises, [...] hvordan forestillingen om det mørke kontinent er blevet konstrueret

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

33.791 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner