• Altid lave priser og hurtig levering
  • "Fremragende" på Trustpilot - 41.780 anmeldelser
  • Gratis levering over 799 kr.
menuGucca.dk - Logo

Direktør Lau Lauritzen - Paw Pedersen - Bog

Indbinding: Paperback
2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen junior og ASA Film. Dette er 2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen juniors utrolige karriere i dansk film, der strakte sig fra 1929 til... Læs mere.
379,95 kr
  • Ikke på lager
  • Levering: 5-15 hverdage
  • 30 dages returret

2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen junior og ASA Film.

Dette er 2. del af historien om filmmanden Lau Lauritzen juniors utrolige karriere i dansk film, der strakte sig fra 1929 til 1969. Det er samtidig historien om det filmselskab, som han var med til at skabe - ASA Film. Et væsentligt - men overset - kapitel i den danske filmhistorie.

2. del tager sin begyndelse lige efter Danmarks befrielse i 1945, hvor Lau Lauritzen ud over sit virke som filminstruktør, skuespiller og kunstnerisk leder af ASA, også sætter sig i direktørstolen og gradvist får mere at gøre med den økonomiske side af filmproduktionen.

Slutningen af 1940'erne var en omskiftelig og økonomisk usikker tid for ASA Film, men i 1950'erne går selskabet en lys tid i møde. Sammen med Henning Karmark producerer ASA en lang række af de populære Morten Korch-film og de mindst lige så folkekære Far til fire-film. Sideløbende lykkes det ASA at holde den kunstneriske fane højt og vinde Bodilprisen for årets bedste danske film i 1948 - "Støt står den danske sømand", 1950 - "Café Paradis", 1951 - "Det sande ansigt", 1953 - "Farlig ungdom" og 1957 - "Bundfald". Det var gode år for ASA, men faren lurede ude i horisonten i form af tv-mediets udbredelse og den medfølgende drastiske nedgang i biografbesøgene.

Lau Lauritzen blev fra 1950 også direktør for den store københavnske premierebiograf Kinopalæet. En biograf som han i bogstaveligste forstand byggede op fra en ruin til en blomstrende forretning. Han regnede med at biografen skulle være kronen på hans værk og sikre hans alderdom, men så gik der politik i sagen.

ASA og Lau Lauritzen samarbejdede bl. a. med filmproducenterne Henning Karmark, Jens Dennow, Preben Philipsen og Aage Stentoft. Denne bog handler også om disse betydningsfulde bagmænd i dansk film. Hvordan de samarbejdede på kryds og tværs og på et tidspunkt overtog meget store dele af den danske filmbranche.

Bogen indeholder desuden detaljerede gennemgange af film som sensationen "Vi vil ha' et barn", den satiriske "Vejrhanen", kriminalfilmen "Taxa K 1640 efterlyses", Nina og Frederik-filmen "Verdens rigeste pige", marinesoldater-kammeraterfilmen "Sømand i knibe", den romantiske komedie "Min kone fra Paris", den sidste problemfilm "Rikki og mændene" og Dirch Passer/Poul Reichhardt-serien om "Mig og min lillebror" m. m. fl.

Bøgerne om Lau jun. er 60 års dansk filmhistorie set fra Lau Lauritzens synsvinkel. Denne 2. del dækker perioden fra 1945.

Fakta

Forfatter(e)Paw Pedersen
Genre(r)Biografier
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788771147056
ISBN-108771147055
IndbindingPaperback
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal704
DimensionerBredde: 17Cm - Højde: 22Cm
TagsDansk Film, Filminstruktør, Dansk Filmhistorie, Henning Karmark, Lau Lauritzen, Direktør Lau Lauritzen, Bøger, Bog


Niveau: alment niveau. Historien om en af dansk films pionerer og hans filmstudie, Lau Lauritzen junior (f. 1910-1977), grundlæggeren af ASA film. Bogen giver bl.a. et indblik i dansk filmhistorie i perioden 1945 til 1970 foruden historien om nogle af dansk films store succeser

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse