• Altid lave priser og hurtig levering
  • "Fremragende" på Trustpilot - 43.079 anmeldelser
  • Gratis levering over 799 kr.
menuGucca.dk - Logo

Religiøs Narrativitet, Kognition Og Kultur - Armin W. Geertz - Bog

Indbinding: Hæftet
». vor egen fortælling om udvikling, erkendelse og kultur« Overalt og til alle tider har mennesker fortalt historier om sig selv, om andre, om fortiden og om alt det, som vi i det hele taget er... Læs mere.
209,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

». vor egen fortælling om udvikling, erkendelse og kultur«

Overalt og til alle tider har mennesker fortalt historier om sig selv, om andre, om fortiden og om alt det, som vi i det hele taget er i stand til at forestille os, og det er ikke så lidt.

Menneskets evne til at fortælle har været afgørende for hvordan vi har skabt os selv, i kultur, historie og måder at tænke over verden på: fra myter og sagn, over historie, til filosofi og videnskab.

Religion er en af menneskets måder at skabe mening i tilværelsen og derfor er religion og fortælling uløseligt forbundne. I religiøs narrativitet udfoldes billeder af mennesket, samfundet, og verden. Kort sagt: der skabes et kognitivt kosmos, som gør verden meningsfuld og forståelig. Den fysiske verden siger jo i sig selv ikke noget, men mennesket har til alle tider brugt sin egen narrative kompetence til at få universet ´til at tale´. Derfor indgår religiøs narrativitet som en del af vor egen fortælling om udvikling, erkendelse og kultur.

I denne antologi bidrager en række forskere med perspektiver fra antropologi, filosofi, psykologi, neurovidenskab, religionsvidenskab og teologi. Bogen henvender sig til alle som interesserer sig for menneskers selvforståelse, fra individuelle livshistorier til teorier om religiøs kosmologi.

Fakta

Forfatter(e)Armin W. Geertz Jeppe S. Jensen
Genre(r)Religion Og Filosofi
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788791668203
ISBN-108791668204
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
Sidetal224
DimensionerBredde: 15.8Cm - Højde: 22.9Cm
TagsReligion, Religionsfilosofi, Fortælling, Kultur, Sprog, Kognition, Semantik, Religiøs Narrativitet, Kognition Og Kultur, Bøger, Bog


Niveau: fagligt niveauIndhold: Armin W. Geertz: Religiøs narrativitet - et definitionsforsøg. Per Aage Brandt: Fortælling og sprog. Henrik Høgh-Olesen: "For Gud elsker en glad giver" : offerets gestus komparativt betragtet. Kjled Fredens: Hvad vil det sige at huske noget? Jesper Østergaard: Internalisering af religiøse narrativer - hvad er det? Gert Hallbäck: Jakobsbrevet mellem formaning og forståelse. Anders Lisdorf: "A design for life" - livshistorier, livsmodeller og motivation. Kirstine Munk: Myte og mening i moderne astrologi. Kognition og erkendelse i religiøs narrativitet : dødsbegrebsforståelse hos børn med soomatisk syge forældre / Lotte Gubba & Mikael Thastum. Oluf Schönbeck: Religionsforskningen og den subjektstomme intersubjektivitet. Lars Albinus: Er mennesket en maskine? : Taylors hermeneutiske og handlingsteoretiske kritik af den kognitive psykologi

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse