menuGucca.dk - Logo

Religionssociologi - Inger Furseth - Bog

– En introduktion "Den første af sin art på et nordisk sprog. Det har været en mangel, og undertegnede mener, manglen er afhjulpet med bravour." Marie-Louise Ebert Lauritsen, Religion Kan man... Læs mere.
339,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 2-5 hverdage
  • 30 dages returret

– En introduktion

"Den første af sin art på et nordisk sprog. Det har været en mangel, og undertegnede mener, manglen er afhjulpet med bravour." Marie-Louise Ebert Lauritsen, Religion Kan man være både religiøs og moderne" Hvad er fundamentalisme" Hvilken rolle spiller religion i sociale og etniske konflikter" Misbruges religionen politisk" Er religion kvindeundertrykkende, eller styrker den kvinders selvstændighed? Disse og andre spørgsmål fylder stadig mere i den offentlige debat. Religionssociologi giver en bred introduktion til religion som socialt fænomen. Bogen præsenterer en række centrale sociologer og samfundsforskeres teorier om religion fra Karl Marx til Zygmunt Bauman. Andre kapitler er viet centrale spørgsmål som religionens rolle i det offentlige rum, enkeltpersoners religiøsitet, religiøse organisationers sociale rolle og forholdet mellem køn, etnicitet og religion. Bogen slutter med at diskutere religionssociologiens muligheder og begrænsninger i spændingsfeltet mellem tro og viden. Religionssociologi henvender sig først og fremmest til studerende på universiteter og seminarier, men er skrevet så den kan læses med udbytte af alle interesserede. INGER FURSETH er sociolog, dr. polit. og forsker ved Stiftelsen Kirkeforskning, Oslo. PÅL REPSTAD er dr. philos. og professor i religionssociologi ved Høgskolen i Agder.

Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay

Oversat af: Ole Thornye

Fakta

Oprindelig titelInnføring I Religionssosiologi
Forfatter(e)Inger Furseth Pål Repstad
Genre(r)Religion Og Filosofi
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788741250212
ISBN-108741250212
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag4
Sidetal344
DimensionerBredde: 15.8Cm - Højde: 23.5Cm
TagsReligionssociologi, Religion, Religionssociologi, Bøger, Bog

Niveau: fagligt niveau. Indhold: Når sociologer ser på religiøst liv Religion som fænomen : definitioner og dimensioner Sociologiens ældre klassikere og deres syn på religion Religion i nyere sociologi og kulturanalyse De store fortællinger : [...] modernitet, postmodernitet, sekularisering og globalisering Religion i den offentlige sfære Enkeltpersoners religiøsiet Religiøse organisationer og bevægelser Religion, socialt sammenhold og konflikt Race, etnicitet og religion Religion og køn Sociologi, teologi og religiøs tro

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

32.796 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner