menuGucca.dk - Logo

Kost Og Spisevaner I 1800-Tallet - Ole Hyldtoft - Bog

Antologi om danskernes levevilkår og madvaner hos både fattige og rige i 1800-tallet. Mad og drikke hører til de store grundbetingelser i livet. Samtidig er mad og madindtagelse gennemsyret af... Læs mere.
249,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

Antologi om danskernes levevilkår og madvaner hos både fattige og rige i 1800-tallet.

Mad og drikke hører til de store grundbetingelser i livet. Samtidig er mad og madindtagelse gennemsyret af kulturelle symboler, der bl.a. markerer vor sociale og geografiske tilhørsforhold. Gennem maden kommer man tæt på fortidens mennesker, både i deres dagligdag og ved festlige lejligheder. Til trods for dens centrale betydning og en hastigt voksende international interesse har madhistorie kun været sparsomt udforsket i Danmark.

Artiklerne i bogen handler om madvanerne blandt alle datidens sociale samfundslag, om nye fødevarer som kartoflen, om madlavningens genstande såsom komfuret og om to meget forskellige drikkevarer, det gamle øl og den nye chokolade.

Bidragyderne er Benno Blæsild, Martin Bork, Else-Marie Boyhus, Bettina Buhl, Christina Folke Ax, Lykke L. Pedersen, Bodil Møller Knudsen, Bjarne Stoklund og Maria Thode Jensen.

Bogen er den første selvstændige publikation fra projektet ”Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser”, der er støttet af Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation og Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom.

Fakta

Forfatter(e)Ole Hyldtoft
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788763510981
ISBN-108763510987
SprogDansk
Udgave1
Oplag1
DimensionerBredde: 16.3Cm - Højde: 23.9Cm
TagsMadkultur, Mad, Kostvaner, Spisevaner, Måltider, Historie, Kulturhistorie, Danmark, 1800-1899, Kost Og Spisevaner I 1800, Bøger, Bog


Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse