menuGucca.dk - Logo

Udkast Til En Praksisteori - Pierre Bourdieu - Bog

– - indledt af tre studier i kabylisk etnologi I denne klassiker, der udkom første gang i 1972, præsenterer Bourdieu for første gang sin teori om menneskelig adfærd og handlen i et socialt... Læs mere.
169,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 2-5 hverdage
  • 30 dages returret

– - indledt af tre studier i kabylisk etnologi

I denne klassiker, der udkom første gang i 1972, præsenterer Bourdieu for første gang sin teori om menneskelig adfærd og handlen i et socialt rum.

Bourdieu tager udgangspunkt i feltstudier af slægtskabsforhold, æresbegreber, magt- og interessespil blandt kabylerne i det nordlige Afrika. Han viser, hvordan de enkelte agerende i vidt omfang indkorporerer og reproducerer de komplekse sociale strukturer og koder, de er rundet af. I kabylernes stærkt ritualiserede hverdagsliv handler den enkelte ud fra et erhvervet sæt af skemaer, præferencer og principper for, hvordan verden skal anskues og opdeles. Og meget ofte er den enkeltes praksis ikke i samsvar med de normer han eller hun prætenderer at følge eller de repræsentationer de selv giver af deres egen praksis.

Bourdieu forstod sin egen teori som et alternativ til både eksistentialismens og rational choice-teoriernes ekstreme ”subjektivisme” og de mere rigide former for strukturalistisk ”objektivisme”, der ikke levner noget råderum for det handlende og vælgende subjekt. Hans tilgang, der understreger de sociale strukturers betydning for menneskelig interaktion, men også den enkeltes mulighed for at handle, er en antropologisk klassiker.

Oversat fra fransk efter []Esquisse d’une théorie de pratique – précédé de trois études d’ethnologie kabyle[] af Peer F. Bundgaard. PIERRE BOURDIEU (1930-2002), filosof, antropolog og sociolog, var forskningsleder på Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, indtil han i 1982 afløste Raymond Aron som professor ved det prestigefyldte Collège de France. Han var en meget produktiv skribent og en af de vigtigste intellektuelle stemmer i den franske og internationale debat.

Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay

Oversat af: Peer F. Bundgård

Fakta

Oprindelig titelEsquisse DUne Théorie De La Pratique - Précédé De Trois Études DEthnologie Kabyle
Forfatter(e)Pierre Bourdieu
Genre(r)Samfund Og Historie
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788741224428
ISBN-108741224428
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave2
Oplag1
Sidetal372
DimensionerBredde: 15.7Cm - Højde: 23Cm
TagsUdkast Til En Praksisteori, Bøger, Bog

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

32.796 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner