menuGucca.dk - Logo

Medborgerskab, Identitet Og Demokratisk Dannelse - Ove Korsgaard - Bog

Indbinding: Hæftet
I en mere foranderlig verden er det at etablere og opretholde fællesskaber i højere grad end tidligere blevet afhængigt af evnen til at lære og leve sammen. Det rejser spørgsmålet: Hvordan kan... Læs mere.
229,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

I en mere foranderlig verden er det at etablere og opretholde fællesskaber i højere grad end tidligere blevet afhængigt af evnen til at lære og leve sammen. Det rejser spørgsmålet: Hvordan kan man i et demokrati få udvikling af personlig myndighed og demokratisk medborgerskab til at gå op i en højere enhed? Skal demokratisk opdragelse søge at fremelske et demokratisk sindelag? Eller der demokrati kendetegnet ved ikke at fordre et bestemt sindelag, men blot forlange at demokratiets spilleregler overholdes?

Artiklerne i denne bog belyser disse og flere problemstillinger ud fra forskellige optikker. Den første drejer sig om medborgerskab og demokrati, den anden om dannelse og identitet og den tredje om demokratisk dannelse.

Bogen sætter medborgerskab i fokus og søger på den måde at skabe større klarhed og præcision i diskussionen om forholdet mellem demokrati og dannelse. Den er blevet et samarbejde med forskningsenheden Etisk og demokratisk dannelse på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Fakta

Forfatter(e)Ove Korsgaard
Genre(r)Pædagogik, Børn Og Forældre
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788776131067
ISBN-108776131068
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag2
Sidetal280
DimensionerBredde: 17.3Cm - Højde: 23.4Cm
TagsDemokrati, Politisk Deltagelse, Borgerdeltagelse, Medborgerskab, Dannelse, Medborgerskab, Identitet Og Demokratisk Dannelse, Studiebøger, Bog


Niveau: alment niveau fagligt niveau. Indhold: Ove Korsgaard: Statsborgerskab, medborgerskab og identitet. Jørgen Gleerup: Medborgerskab som pædagogisk projekt? Bjarne Lundager Jensen: Den moderne virksomhed : så nær og dog så fjern. [...] Bernhard Eric Jensen: Om at føre identitetspolitik i et demokrati - en problemudredning. Claus Haas: Multikulturalismer - en problemudredning. Marianne Horsdal: Demokratisk medborgerskab og biografisk læring. Medborgerskab og folkeskolen / Niels Buur Hansen og Alexander von Oettingen. Bosse Bergstedt: Närhet och distans. Claus Nelson: Borger i en billedskabt virkelighed : unges medier og medborgerskab. Finn Thorbjørn Hansen: Medborgerskab i et eksistentielt perspektiv. Lis Nielsen: Barnets aktuelle vilkår globalt og lokalt. Peter Kemp: Hen imod kosmopolitisk pædagogik. Naser Khader: Borgerskab mellem to verdner

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse