Beskrivelse
Tag plads ved bordet sammen med H. C. Andersen og oplev den verdensberømte digters liv fra en helt ny vinkel – gennem maden.
I Middag med H. C. Andersen inviterer madhistoriker Gunvor Maria Juul på en fortryllende rejse gennem tidens smagsoplevelser, selskaber og kulinariske traditioner. Med udgangspunkt i Andersens dagbøger og breve får vi et intimt indblik i hans spisevaner – fra yndlingsretter og kulinariske eventyr i udlandet til de mere excentriske oplevelser, han gerne sprang over.
Bogen væver personlige citater ind i den historiske og sociale ramme og giver samtidig et levende billede af den madkultur, der prægede 1800-tallet. Flere af retterne er ledsaget af originale opskrifter fra samtidens kogebøger, så læseren selv kan genskabe stemningen hjemme i køkkenet.
Middag med H. C. Andersen er en lækker kombination af litteraturhistorie, madhistorie og kulturarv – en bog for både Andersen-elskere, madentusiaster og alle, der vil opleve et stykke dansk historie med nye sanser.
Indbundet, 208 sider. Måler: 21,5x16 cm
Omslagsgrafiker: Julie Hauglund
Redaktør: Mette Viking
Yderligere information
| Serie | Hc Andersen |
|---|---|
| Forfatter(e) | Gunvor Maria Juul |
| Kategori | Bøger |
| Genre(r) | Kunst Og Kultur |
| Forlag | Koustrup & Co |
| Udgivelsesdato | Er udgivet |
| Sprog | Dansk |
| ISBN-13 | 9788794564236 |
| ISBN-10 | 879456423X |
| Indbinding | Indbundet |
| Udgave | 1 |
| Oplag | 1 |
| Sidetal | 208 |
| Dimensioner | Bredde: 15.9Cm - Højde: 21.5Cm |
| Genveje | Hc Andersen - Bøger |
| Tags | Madkultur, H.C. Andersen, Madhistorie, Danske Herregårde, 1800-Tallet, Eventyr, Historiske Kogebøger, Madame Mangor, Historisk Mad, Gamle Madopskrifter, Til Middag Med H.C. Andersen, Bøger, Bog |
| GPSR | Produktsikkerhed |