Udsalget slutter i denne uge
close

Af Skade Bliver Man Klog - Per Leth - Bog

1 anmeldelseIndbinding: Paperbackinfo
249,95 kr
Forlagets pris 300,00 kr
Du sparer 50,05 kr (17%)
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 2-4 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 62.505 Anmeldelser

Beskrivelse

En guide til at leve med en hjerneskade.

Hvordan er det at leve med en mindre hjerneskade? Og hvordan får man hverdagen til at fungere både for sig selv og familien?
Det er to af de spørgsmål, som Per Leth forsøger at besvare i sin bog “Af skade bliver man klog”, hvor han i høj grad trækker på sine egne erfaringer. Han blev i 2001 selv ramt af en mindre hjerneskade, og den vendte op og ned på både hans og familiens tilværelse. Mange af dagligdagens gøremål blev pludselig indviklede og uoverskuelige, og en hård læringsproces startede for at få hverdagen til at fungere.

I bogen beskriver Per Leth med stor indsigt, et ukueligt gå-på-mod og et humoristisk glimt i øjet, hvad en senhjerneskade er, ligesom han præsenterer en lang række strategier, metoder og værktøjer – blandt andet til at træne sin hjerne.

Per Leth kalder selv bogen for en grønspættebog for personer med hjerneskade og deres pårørende.

Yderligere information

Forfatter(e)Per Leth
KategoriBøger
Genre(r)Krop Og Sind
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788770186797
SprogDansk
ISBN-108770186790
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
62.505 anmeldelser

At gøre online handel til en billig, hurtig og ikke mindst sikker oplevelse for brugerne, har siden starten været en af vores topprioriteter.

Sikkerhed frem for alt

Vi prioriterer sikkerhed højt, da det er noget af det vigtigste at sørge for er i orden, når vi taler om handel på nettet. Vores betalingsløsning er godkendt af NETS, hvilket er den overvejende garanti for sikkerheden bag din Internetbetaling. Derfor er køb og betaling hos os altid fuldstændig sikkert.

Vi tilbyder 100 dages fuld returret hos Gucca.dk

Gucca.dk yder 100 dages fuld returret, og det uanset hvilke typer produkter du måtte have købt hos os. Så hvis du af en eller anden grund fortryder købet, og alligevel ikke ønsker at beholde din vare, kan du naturligvis returnere varerne og få dine penge retur. Du kan med fordel tage kontakt til os, inden du returnerer dit produkt.

Sikker og hurtig levering

Det er meget vigtigt, at du som kunde hos Gucca får leveret dit produkt både sikkert og hurtigt. Hvis vi er lagerførende, vil du som regel modtage varen indenfor 1-2 hverdage. Du er aldrig i tvivl om lagerstatus, for det fremgår inden, du foretager en bestilling. Er du i tvivl om lagerstatus eller leveringstiden, er du velkommen til at tage fat i os.

Hvordan ønsker du at betale?

Der er adskillige betalingsmuligheder, når du køber hos os, og du vælger selvfølgelig selv, hvordan du vil betale. Her skal du selvfølgelig gøre brug af den betalingsmulighed, der passer lige til dig. Du handler altid trygt og sikkert, lige meget hvilken af vores betalingsformer du vælger. Se de betalingsmuligheder du har ved at klikke på linket. Husk at pengene først hæves fra din bankkonto, når vi sender dit produkt.

Vores kundeservice yder altid personlig assistance

Opstår der spørgsmål eller tvivl til vores shop, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Imellem kl. 10-15 på hverdage sidder vi klar på e-mail og ved telefonerne, og vi er altid klar på e-mail eller ved telefonen til at yde dig profressionel hjælp med et smil på læben og i godt humør.

Se din ordre hele vejen til din adresse

Efter du har bestilt dine varer, kan du se din ordre, og vide hvornår du modtager den. Når du modtager din kvittering, efter betaling er foretaget, så får du mulighed for at gå ind på din ordreside. Du kan følge med i, hvornår vi sender din pakke, på ordresiden. Du modtager også en mail i samme øjeblik, vi afsender dine produkter.

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Af Skade Bliver Man Klog Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse
Bedøm produktet
Anonym
”Hvis man præcist ved, hvor man er, og så nogenlunde ved hvor man gerne vil hen, er det meget lettere at lægge planer for transporten”. Således beskriver Per Leth, hvordan han så at sige begyndte at blive klogere på sin senhjerneskade og tog de første skridt på vejen til rehabilitering. Sætningen vidner om stor indsigt i vores genoptrænings- og rehabiliteringssystem. Først skal man vide, hvor man er: Menneskers udgangspunkter er meget forskellige - både i forhold til intellektuelle funktioner, fysik og erhvervsevne, men også i forhold til eksempelvis sociale relationer, temperament og ambitioner. Dette skal og bør medtænkes i et rehabiliteringsforløb og kræver ofte, at forskellige sundhedsprofessionelle foretager objektive undersøgelser og tests. Afgørelsen om, hvor man vil hen, beror dog på, at man retter blikket indad og finder ud af: ”Hvad er vigtigt for mig?” og ” Hvad kan med rimelighed siges at være muligt for mig?” Det rette skæringspunkt mellem det ideelle og det realistiske kan være svært at finde, men nødvendigt for at få det optimale udbytte af sit genoptræningsforløb. Planlægningen af transporten mod ens mål er mindst lige så vigtig og individuel som de to forudgående trin: Metoderne har ikke samme effekt for alle. Forskning i kognitiv genoptræning viser, at nogle metoder virker for de fleste (eksempelvis begrænsning af distraktioner når vi skal lære noget nyt), mens andre er mere individuelle. Her er det vigtigt at strukturere og planlægge, hvordan man ønsker at gribe forløbet an og ikke mindst at udvise tålmodighed. Det kan du finde stor inspiration til i bogen. Per Leth illustrerer på en smuk og humoristisk måde, hvordan vedholdenhed, viljestyrke og motivation kan udgøre fundamentet for succes med et genoptræningsforløb. Ligeledes får læseren et sjældent indblik i, hvordan det kan opleves at leve med en senhjerneskade. Som forsker og fagperson beskæftiger jeg mig (for) sjældent med, hvordan det er at leve med en senhjerneskade. Jeg hører naturligvis mine patienter i frustration beskrive, hvordan de har det med deres senhjerneskade og overordnet, hvilke symptomer de slås med, At få indsigt i, hvordan det rent faktisk føles at leve med en sådan skade, samt hvordan vores fagprofessionelle råd og anvisninger opleves og bruges af de ramte, er derfor et af bogens helt unikke bidrag. Perspektivet og beskrivelserne i bogen er således ”indefra og ud” snarere end, som i de fleste bøger om senhjerneskade, ”udefra og ind” andenhåndsberetninger fra fagpersoner eller pårørende om senhjerneskade. Netop det, at alle oplevelserne er direkte fra hestens mund, gør bogen til noget ganske særligt.
Per Leth tager et særligt ejerskab over sit rehabiliteringsforløb. På mange måder er det vel netop dét, vi forsøger at invitere til i det moderne danske sundhedsvæsen med vores fokus på patientcentrering, medinddragelse og fælles beslutningstagning. Det vægtes, at patienters værdier, holdninger, forventninger og bekymringer medtænkes, når behandlingsforløb planlægges, simpelthen fordi forskningen viser, at udbyttet af og tilfredsheden med behandlingen forbedres, når patienten er motiveret for den igangsatte behandling. Per Leth engagerer sig i sit forløb og beskriver endog rehabiliteringen som et selvstudium. Selvom specifikke senhjerneskader tilsyneladende ligner hinanden, er der enorme individuelle forskelle i sværhedsgrader af skader, præferencer i forhold til rehabilitering, motivation, socialt netværk m.v. Dette gør, at et succesfuldt rehabiliteringsforløb nok altid vil kræve en mængde selvstudie: Hvad virker for mig - og hvorfor? - eller med Per Leths egne ord ”hvor er jeg og hvor vil jeg hen?”. Derfor er det heller ikke sikkert, at de konkrete råd og vejledninger i bogen er direkte anvendelige i dit liv, men de inviterer til refleksion, så de måske kan tilpasses din specifikke situation.
Det er svært at forudsige, hvilke hænder der lige nu holder denne bog. Du har måske selv en senhjerneskade, en du holder af lever måske med en senhjerneskade, eller måske er du fagperson og beskæftiger dig med emnet senhjerneskade? Uagtet hvilke hænder der holder denne bog, så kan du glæde dig til at blive klogere på, hvordan skade kan gøre klog.

Malene Flensborg Damholdt
Psykolog, adjunkt.