Det Pædagogiske Paradoks - Alexander Von Oettingen - Bog

Indbinding: Hæftetinfo
229,95 kr
Forlagets pris 249,95 kr
Du sparer 20,00 kr (8%)
  • updateForudbestil nu
  • scheduleLevering: 07/08/2024
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 62.961 Anmeldelser

Beskrivelse

Et grundstudie i almen pædagogik.

“Opdragelsen er efter sit begreb kun mulig gennem ydre indvirkning fra opdragernes side. Men dens mål er – stadig ifølge opdragelsens begreb – at den, som skal opdrages, skal bringes til at bestemme sig uafhængig af ydre indvirkninger. Vi står altså tilsyneladende over for en modsigelse: hvordan kan man gennem ydre indvirkning bringe et menneske til ikke at lade sig bestemme af ydre indvirkninger - ! Sådan sammenfatter filosoffen Leonard Nelson den moderne pædagogiks paradoksale udfordring. I det moderne træder mennesket ud af sin “selvforskyldte umyndighed” og må lære frit at bestemme over sit eget liv og være medbestemmende i en fælles tilværelse. Men hvordan lærer barnet om frihedens mulighed, når vejen går gennem opdragelsens afhængighed. Ud fra dette spørgsmål konstitueres to principper for “den moderne barndom”, nemlig principperne om mennesket Bildsamket og opfordring til selvvirksomhed. Enhver pædagogisk virksomhed må forudsætte, at barnet kan indgå i dannelsesprocesser, at det vil og kan læse, og at det sættes i gang af den voksnes fornuftige opfordring til barnets selvvirksomhed. Bogen undersøger det pædagogiske paradoks fra dets erkendelse hos J.-J. Rousseau og I. Kant til de første forsøg på at formulere en teoretisk pædagogik hos F. Schleiermacher og J. F. Herbart. Dernæst påvises, at paradokset også ligger til grund for K. Grue-Sørensens pædagogiske forfatterskab, og til sidst introduceres D. Venners formulering af en almen pædagogik, der netop tager udgangspunkt i Bildsamkeit og opfordring til selvvirksomhed. Gennem dette grundstudie er det bogens intention at vise, at det pædagogiske paradoks stadig udgør en radikal udfordring for den pædagogiske teori og praksis. Dette er en revideret udgave med et ekstra kapitel, der omhandler det pædagogiske paradoks i forbindelse med skolen.

Omslagsgrafiker: Christinna Lykkegaard Nilsson

Yderligere information

SeriePædagogikPædagogisk FilosofiPædagogiske Linier
Forfatter(e)Alexander Von Oettingen
KategoriStudiebøger
Udgivelsesdato07/08/2024
ISBN-139788772049946
SprogDansk
ISBN-108772049944
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
62.961 anmeldelser

Handel på Internettet er nødt til at være hurtigt, sikkert og billigt for dig. Det er noget vi altid har fokus på hos Gucca.dk.

Vi har fokus på sikkerheden

Når man handler online er sikkerheden kolossal vigtig, og det er selvfølgelig noget, Gucca.dk vægter højt. NETS har godkendt vores online betalingsløsning, og det fungerer som den overvejende garanti for betalingssikkerheden. Derfor er det også helt sikkert at købe og foretage betaling hos os.

Fortryder du købet, kan du altid returnere indenfor 100 dage

Vi tilbyder 100 dages returret, og det uanset hvilket produkt du har købt hos os. Det betyder kort sagt, at hvis du fortryder købet, eller af anden grund alligevel ikke måtte ønske din vare, så send blot varen tilbage til os, og vi refunderer dine penge. Før du returnerer produktet til os, er det altid en en god ide, hvis du forinden kontakter os.

Hurtig & sikker levering

Som kunde hos Gucca, skal du naturligvis ikke vente i for lang tid på dit produkt. Vi leverer sikkert og hurtigt. Helt konkret sender vi varen indenfor 1-2 hverdage, hvis din vare er på lager. Lagerstatus fremgår altid synligt i shoppen ud for hvert produkt. Vi sidder klar på e-mail og ved telefonen, hvis du er i tvivl om leveringstiden og lagerstatus.

Muligheder for betaling online

Der er mange betalingsmuligheder, når du køber hos os, og du vælger selv, hvordan du vil betale. Du skal selvfølgelig gå efter den betalingsmulighed, der passer bedst til dig. Du handler altid sikkert og trygt, lige meget hvilken betalingsform du benytter. I vores FAQ kan du se en oversigt over alle vores betalingsmuligheder. Vær opmærksom på, at betalingskort har den fordel, at det først er på afsendelsesdagen, at vi hæver pengene fra din konto.

Vores kundeservice yder altid professionel assistance

Har du spørgsmål, eller støder du på problemer i forbindelse med dit besøg på Gucca.dk, sidder vi ved telefonen eller på e-mail parat til at hjælpe dig. Vi er åben for henvendelse mellem klokken 10-15 på hverdage, og vi er altid klar på e-mailen eller ved telefonen til at give dig kvalificeret assistance med et smil på læben og i godt humør.

Spor ordren hele vejen

Handler du hos os, har du mulighed for at spore din forsendelse hele vejen, fra den sendes fra vores lager, og til den er dig i hænde. Når du har færdiggjort dit køb, kan du logge ind på din personlige ordreside. På din ordreside kan du se, hvornår vi sender din vare. Vi sender en e-mail med leveringsinformation til dig, lige så snart vi har sendt din ordre.

Kundernes vurdering

Bedøm produktet