Lad Os Snakke Om Smerter

Lad Os Snakke Om Smerter - Sif Holst - Bog

Desværre, dette produkt er ikke tilgængeligt i øjeblikket. Men bare rolig, vi har masser af andre fantastiske produkter, du vil elske!

Tjek vores relaterede varer herunder, eller brug søgefeltet og menuen til at finde præcis det, du leder efter.

Beskrivelse

Vejen væk fra myter og udenforskab”.

Der mangler en bog om smerter, en, der kommer hele vejen rundt. Hver 5. dansker lever med kroniske smerter, og alene langtidssygemeldte koster hvert år 2,6 mia. kr. Men smerter er ikke noget, vi snakker om, og netop den tabuiserede tilgang er en af de største udfordringer for smertepatienter.

Det skal vi have lavet om på. Vi skal i gang med at snakke om smerter. Smerten må ikke være noget, vi skammer os over, smerten er en del af det at være menneske. Smerter kan invalidere os og vende vores liv på hovedet, men smerter er også noget, vi kan arbejde med som individ, som professionel og som samfund, hvis vi gør en indsats for at forstå smertens natur.

Uddrag af bogen:
Smerten er personlig – det er noget, der sker for mig. Du kan ikke dele min smerte, og jeg kan ikke få dig til at forstå min smerte. Derfor er smerten på en gang personlig, subjektiv og fremmedgørende. I selve begrebet subjektiv ligger, at det handler om en personlig opfattelse, og at opfattelsen på en eller anden måde er utroværdig og ikke til at stole på. Derfor føler den kronisk smerteramte på sin side en fremmedgørelse fra sine omgivelser og omvendt kan omgivelserne, fra de pårørende til arbejdsgiver eller det socialt system, ofte møde den smerteramte med mistillid på grund af denne forståelsesforskel.

Om forfatterne:
Mark Sinclair Fleeton Født i 1972 i East Grinstead i Sussex, England. Han er uddannet cand. comm. og har i mange år arbejdet inden for patient- og handicaporganisationer. I dag er han selvstændig kommunikationsrådgiver og freelancejournalist.

Sif Holst Født i 1975 i Odense. Hun er næstformand i Danske Handicaporganisationer og arbejder som sundhedspolitisk konsulent i Dansk Fibromyalgi-Forening. Sif er selv diagnosticeret med Ehlers-Danlos Syndrom og Fibromyalgi.

Omslagsgrafiker: Michelle V. Høbjerg

Yderligere information

Serie Kroniske Smerter
Forfatter(e) Sif Holst Mark Sinclair Fleeton
Kategori Bøger
Genre(r) Krop Og Sind
Udgivelsesdato Er udgivet
Sprog Dansk
ISBN-13 9788772185743
Vis mere

Kundernes vurdering

Vores brugere har bedømt Lad Os Snakke Om Smerter Bog til 5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser
Solveig Hansen
Boganmeldelse
Lad os snakke om smerter
I marts udkom bogen om smerter, som forfatterne bag havde erkendt, manglede hos både smerteramte, pårørende, fagfolk både indenfor sundhedsvæsenet og måske især hos politikere og embedsmænd, men en del af indholdet må gerne bredes endnu bredere ud, så vi undgår det ”udenforskab”, som bogen italesætter.
Sif er næstformand for Danske Handicaporganisationer og har haft kroniske smerter i i al fald 20 år, samme tidsrum som Mark som hendes nærmeste pårørende har været vidne til, hvad smerter kan betyde i dagligdagen og hvordan man kan navigere i samme dagligdag.
Bogen er bygget op med et fyldigt forord, fem dele, der hver slutter med en smertehistorie og en sidste del, der runder af og forsyner os med både ordliste og flere siders litteraturliste. Første del har blot et enkelt men væsentligt kapitel, der forklarer, hvorfor vi skal tale om smerterne, og smertehistorien tilhører Jacob, der overvejer (og afviser) amputation efter skudsår og granateksplosion – som kampvognskommandør er det altafgørende at kunne vende tilbage, og det kan han ikke uden ben! Jacobs historie har jeg valgt at omtale særskilt. *
Flere af smertehistorierne er i øvrigt med kendte personer, da det alt andet lige giver os læsere en større grad af forståelse, når vi kan ”sætte ansigt på”. I det hele taget har Mark og Sif valgt en ikke-videnskabelig tilgang til stof og fortælleform og personliggjort og truffet de valg i deres bog, de synes, giver mest mening.
*) Jeg glæder mig meget til at læse resten af bogen, omtalen skal bruges om et par uger i Amputationskredsens Medlemsblad
Solveig
Darnella Jensen
God og nem at læse og forstå. Den skriver netop det man føler man er alene om og der er mange gode vejledninger.