menuGucca.dk - Logo

Effekter Af Specialundervisningen - Niels Egelund - Bog

Specialundervisningen har været i fokus siden midten af 1980'erne, hvor der blev registreret en stor stigning i antallet af elever, der modtog specialundervisning. Nye tal viser, at... Læs mere.
249,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 2-5 hverdage
  • 30 dages returret

Specialundervisningen har været i fokus siden midten af 1980'erne, hvor der blev registreret en stor stigning i antallet af elever, der modtog specialundervisning. Nye tal viser, at specialundervisning i dag lægger beslag på omkring en femtedel af folkeskolens samlede ressourcer. Det er derfor naturligt at stille spørgsmålet, om specialundervisningen har nogen effekt. Denne bog bringer resultaterne fra den første danske effektundersøgelse af specialundervisningen siden 1960.

Resultaterne viser, at der er en ganske god effekt af folkeskolens specialundervisning: Specialundervisningseleverne gør for de allerflestes vedkommende fremskridt, både fagligt, personligt og socialt. Fremskridt viser sig først og fremmest at have forbindelse med den professionalisme, der udvises af personalet, mens det ikke er nær så afgørende, hvilken organisationsform der anvendes. Der er dog stadig rum for forbedringer. En af bogens konklusioner lyder, at specialundervisningen er nødvendig for at bibeholde en skole, hvor så mange elever som muligt når de mål, der er sat for skolen.

Fakta

Forfatter(e)Niels Egelund
Genre(r)Pædagogik, Børn Og Forældre
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788776842987
ISBN-108776842983
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag3
Sidetal331
DimensionerBredde: 17.1Cm - Højde: 23.5Cm
TagsSpecialpædagogik, Specialundervisning, Effekter Af Specialundervisningen, Studiebøger, Bog

Niveau: forskningsniveau. Indhold: Niels Egelund: Velfærdsprogrammets specialundervisningsdel. Effektundersøgelse af indsatsen over for børn og unge med lettere vanskeligheder (Helen Laustsen: Resultater fra delprojektet "Effektundersøgelse af indsatsen over for børn og unge med lettere vanskeligheder". [...] Camilla Dyssegaard: Inkluderende pædagogik - intentioner og virkelighedens verden : et mixed methods forskningsprojekt). Pædagogiske vilkår - for elever i komplicerede læringssituationer / af Susan Tetner ... [et al.]. Del 1 (Susan Tetner: De tre aktørperspektiver Forældrenes perspektiv. Elevernes perspektiv / af Susan Tetler & Kirsten Baltzer. Lotte Hedegaard-Sørensen: Lærernes perspektiv). Del 2 (Susan Tetner: Læringsmiljøer for elever med nedsat funktionsevne Sammenfatning. Connie Boye: Læringsmiljøer for elever med diagnosen ADHD Læringsmiljøer for børn med cerebral parese. Lotte Hedegaard-Sørensen: Læringsmiljøer for elever med diagnoser inden for Autisme Spektrum Forstyrrelse. Kirsten Baltzer: Læringsmiljøer for blinde elever i folkeskolen Læringsmiljøer for børn i omfattende læsevanskeligheder. Grete Liv Andersen: Læringsmiljøer for elever med generelle læringsvanskeligheder). Del 3 (Byggesten til 'god praksis' / af Lotte Hedegaard-Sørensen ... [et al.]. Susan Tetler: Konklusion og perspektivering). Niels Egelund: Perspektivering og samlet konklusion

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse

33.844 anmeldelser - 5 ud af 5 stjerner