menuGucca.dk - Logo

Kommentar Til Paulus´ Breve Til Thessalonika - Niels Hyldahl - Bog

Indbinding: Hæftet
Paulus breve til Thessalonika. Paulus to breve til menigheden i Thessalonika (nutidens Saloniki) er de ældste kristne dokumenter, der har nået eftertiden. De er også de første breve fra Paulus´... Læs mere.
79,95 kr
  • Varen er på lager
  • Levering: 1-2 hverdage
  • 30 dages returret

Paulus breve til Thessalonika.

Paulus to breve til menigheden i Thessalonika (nutidens Saloniki) er de ældste kristne dokumenter, der har nået eftertiden. De er også de første breve fra Paulus´ hånd, der findes, og giver allerede derved et enestående indblik i den ældste kristendoms historie.

De er skrevet omkring år 50 e. Kr., altså kun en snes år efter korsfæstelsen af Jesus. I løbet af disse få år er den nye religion nået så langt ud i verden som fra Jerusalem til Makedonien, har sprængt de etniske grænser og er sprunget fra jøderne til makedonerne og grækerne!

I de to breve konfronteres læserne med en glødende apokalyptisk forventning om Jesus´ genkomst, som de fleste kristne ifølge Paulus´ overbevisning vil komme til at opleve i levende live. Også dødes opstandelse bliver der tale om, såvel som om den datidige antisemitisme, som Paulus - selv jøde - selvfølgelig godt kendte, men ikke tog del i.
Om ægtheden af Første Thessalonikerbrev hersker der i dag ingen som helst tvivl.
Derimod er ægtheden af Andet Thessalonikerbrev i stigende grad blevet anfægtet, både på det europæiske kontinent og i de engelsk-talende lande. Den foreliggende kommentar argumenterer imidlertid for ægtheden af begge breve og hævder, at de kun under forudsætning af at stamme fra Paulus udgør virkeligt inciterende læsning.

Niels Hyldahl (f. 1930) er dr. theol. og var fra 1969 til 2000 professor ved Det Teologisk Fakultet, Københavns Universitet.

Fakta

Forfatter(e)Niels Hyldahl
Genre(r)Religion Og Filosofi
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788774573340
ISBN-108774573349
IndbindingHæftet
SprogDansk
Udgave1
Oplag2
Sidetal170
DimensionerBredde: 16Cm - Højde: 23Cm
TagsBibelfortolkninger, Fortolkninger, Tessalonikerbrevene, Kommentar Til Paulus´ Breve Til Thessalonika, Bøger, Bog


Niveau: fagligt niveau

Mediernes anmeldelser

Kundeanmeldelser

Vær den første til at skrive en kundeanmeldelse.

Skriv anmeldelse