Pædagogisk Ledelse Er Faglig Ledelse - Mai-Britt Herløv Petersen - Bog

Indbinding: Hæftetinfo
369,95 kr
  • local_shippingVaren er på lager
  • scheduleLevering: 1-2 hverdage
  • history100 dages bytte- og returret
Fremragende - 62.689 Anmeldelser

Beskrivelse

Fordi læring er i centrum.

Pædagogisk ledelse er faglig ledelse handler om ledelse af læring, via synlig pædagogisk ledelse. Pædagogisk ledelse er afgørende for, at eleverne og de studerende rykker sig rent fagligt. I bogen defineres pædagogisk ledelse som faglig ledelse af elevers og studerendes læring, men også som faglig ledelse af medarbejdernes læring og kompetenceudvikling. Undervisernes faglige kompetenceudvikling er afgørende for elevers og studerendes læring, eftersom undervisernes engagement, faglige læring og lærer-elev-relationen er den allervigtigste enkelte faktor af betydning for læring og trivsel.

Bogen bygger på to principper:
1) Princippet om læring i centrum, hvilket kræver pædagogisk ledelse som faglig ledelse og
2) princippet om distribueret ledelse, hvilket betyder pædagogisk ledelse som en to-vejs-kommunikation, der finder sted overalt i organisationen.

Pædagogisk ledelse er altså kernen i den ledelsesmæssige opgaveløsning på enhver skole eller uddannelsesinstitution, der har elevernes og de studerendes læring i centrum. Derudover indbefatter den ledelsesmæssige opgaveløsning strategisk ledelse, administrativ ledelse og personaleledelse. Den pædagogiske ledelsesopgave skal derfor primært rettes mod elevernes læring og resultater, og den skal bygge på forskningsevidens, didaktiske metoder og praksisevidens, der kan give viden om elevernes læringsresultater.

Udover gode råd til lederen introducerer bogen:
· praksistrekanten – en model for ledelse af pædagogisk praksis på tre niveauer
· en firefeltsmodel, der kan rammesætte et inkluderende læringsmiljø
· modeller for faglig udvikling
· en skabelon for feedbackgivning og coaching samt særlige spilleregler for at indgå i sådanne samtaler
· de ledelsesmæssige udfordringer i forbindelse med ledelse af tværprofessionelle medarbejdere
· indsatsteorimodellen, der kan anvendes af skolens forskellige team i forbindelse med mindre udviklingsprojekter
· effektevalueringsmodellen, der fokuserer på effekten af en given indsats
· videnskabsteoriens ABC, en videnskabsteoretisk model til forståelse af viden og videnstilblivelse til brug for kritisk stillingtagen til forskning og litteratur om pædagogisk ledelse.

Bogen henvender sig til skoleledere og ledere af uddannelsesinstitutioner, studerende på diplomuddannelser og kompetenceudviklende kurser, ledere af afdelinger, teams, projekter og koordinatorer samt lærere og undervisere på læreruddannelserne, efter- og videreuddannelse af både lærere og pædagoger samt diplomuddannelser i skoleledelse.

Omslagsgrafiker: Helle Jensen

Yderligere information

SerieBøger Om LedelsePædagogikPædagogisk Ledelse
Forfatter(e)Mai-Britt Herløv Petersen Susanne Ploug Sørensen
KategoriBøger
Genre(r)Erhverv
UdgivelsesdatoEr udgivet
ISBN-139788771582857
SprogDansk
Vis mere
Sikker e-handel

Fremragende
62.689 anmeldelser

Hos Gucca.dk har vi for øje at gøre online handel billigt, hurtigt og sikkert for dig.

Sikkerhed er meget vigtig

Hos Gucca.dk vægter vi sikkerhed meget højt, og vi ser den, som det aller vigtigste element ved e-handel. NETS er din garanti for sikker betaling på Internettet, og vores løsning for online betaling er naturligvis NETS godkendt. Køb og betaling er derfor altid 100% sikkert.

Du har altid 100 dages returret

Lige meget hvad du køber hos Gucca, har du altid 100 dages returret. Med andre ord, hvis du fortryder dit køb, kan du sende din vare tilbage til os, og herefter bliver dine penge refunderet. Før du sender din returvare tilbage, er det en en god ide, hvis du først tager kontakt til os.

Kort leveringstid

At du som kunde modtager dit produkt både hurtigt og sikkert, betyder rigtig meget for os. Vi knokler for, at du modtager din forsendelse indenfor 1-2 hverdage, såfremt vi er lagerførende. Du er aldrig i tvivl om lagerstatus, for det fremgår ud for den enkelte vare, inden du bestiller din vare. Tag fat i os såfremt du fortsat skulle have spørgsmål til leveringstid eller lagerstatus for et produkt.

Sådan kan du betale online

I vores webshop har du mulighed for at betale på adskillige måder. Der er selvfølgelig frit valg blandt vores betalingsmetoder - du gør brug af den, der passer lige til dig. Du har altid garanti for en tryg og sikker handel, og det er uanset hvilken betalingsform du ender med at vælge. I vores sektion med oftest stillede spørgsmål finder du alle vores betalingsmuligheder. Husk på, at betalingskort har den fordel, at det først er på afsendelsesdagen, at pengene hæves fra din konto.

Kundeservice - få professionel hjælp

Hvis du undervejs på vores shop har spørgsmål eller møder udfordringer, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan ringe eller sende e-mail til os mellem klokken 10-15 på hverdage, og vi er parat til at assistere dig - med et smil og godt humør.

Se forsendelse hele vejen til din adresse

Køber du hos os, har du altid mulighed for at tracke din forsendelse, fra den sendes fra vores lager, og til den er dig i hænde. Når du har fuldendt købet, kan du tilgå din personlige ordreside. Du kan se, hvornår vi afsender dine produkter, på ordresiden. Når vi sender din pakke, vil du samtidig modtage en mail med leveringsinformation fra os.

Kundernes vurdering

Bedøm produktet